fbpx

Program rada Centra za kulturu Lukavac za mjesec februar

3 min. za čitanje

U februaru u Lukavcu Edo Maajka, Stefan Simić, predstava „Tri dana“ BNP-a Zenica i mnogi drugi sadržaji

U hladnim zimskim danima Centar za kulturu Lukavac za svoju cijenjenu publiku priprema niz zanimljivih sadržaja, koji će oživjeti kulturnu scenu našega grada. Program koji planiraju realizovati u februaru obuhvata koncert popularnog repera, kabare nastup, promocije knjiga, izuzetnu komediju Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, ali i obilježavanje značajnih datuma i memorijala.

Već 6. februara u 19:30h očekuje nas nesvakidašnje druženje sa umjetnikom Stefanom Simićem, koji za lukavačku publiku priprema samo njemu svojstvenu formu teatar-ispovijest-kabare nastupa u Foajeu Centra za kulturu Lukavac a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Koncert popularnog repera Ede Maajke očekuje nas u subotu, 11. februara, gdje će mladi, ali i nešto starija publika biti u prilici da se sa Maajkom prisjete neprevaziđenih stihova iz sada već kultnih “Mahir i Alma”, “Prikaze”. “Jesmo l’ sami”, “Slušaj mater”, “No sikiriki”, “Saletova osveta” i mnogih drugih.

Koncert će biti održan na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac sa početkom u 20:00h.

U povodu Dana zaljubljenih naše sugrađanke će  obradovati promocijom knjige „Proljeće njihove jeseni“ autorice Kadife Tahirović, koja već godinama na našim prostorima nosi epitet kraljice ljubavnih romana. Promociju realizujemo 13. februara u 18:00 sati u Sali biblioteke.

Izuzetno značajan datum, 15. februar – Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka bit će obilježen sadržajima koje Centar za kulturu Lukavac priprema u saradnji sa Medicinskom školom Lukavac i udruženjem „Srce za djecu oboljelu od raka“, te na taj način skrenuti pažnju javnosti na poteškoće sa kojima se mladi susreću kroz borbu sa teškim oboljenjima.

Kako bi i ljubitelji teatra imali kvalitetan sadržaj u Centru za kulturu Lukavac, za 21. februar pripremaju gostovanje zeničkog Bosanskog narodnog pozorišta sa komedijom „Tri dana“. Predstava je rađena po dramskom tekstu Romana Sikore i prepuna je komičnih elemenata kao i potencijalno ogromne igrivosti i teatralnosti. Riječ je o pravoj dramskoj poslastici, s kakvom se, nažalost, ne susrećemo tako često.

Na samom kraju mjeseca februara, već po tradiciji prigodnim sadržajima će biti obilježena osma po redu Memorijalna manifestacija „Staza života Atifa Kujundžića“, u znak sjećanja na našeg sugrađanina koji je napisao više od 50 različitih knjiga poezije, proze, esejistike i publicistike i čiji su tekstovi zastupljeni u mnogim udžbenicima za osnovnu školu.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments