fbpx

Premijerno u Lukavcu film Pjera Žalice „Praznik rada“

1 min. za čitanje

Novi film Pjera Žalice “Praznik rada”, koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u Lukavac stiže 6. novembra 2022. godine.

Radnja filma događa se u sarajevskom naselju Bjelave, gdje se, nakon deset godina u Njemačkoj, Armin u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kod kuće. Komšija kaže: “Uhapsiše Fudu, ko zna zašto.” U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Glumačku ekipu ovog izuzetnog filmskog ostvarenja čine Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

Film „Praznik rada“ će, 6. 11. 2022. u Velikoj sali Centra za kulturu Lukavac imati dvije projekcije i to u 18 i 20 sati a ulaznice su u prodaji od ponedjeljka 31. 10. u Službi za administraciju i marketing.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments