fbpx

Premijerni koncert “Noche de flamenco” maestra Luisa Robisca

1 min. za čitanje

Premijerni koncert u BiH, i to upravo u Lukavcu, na kraju mjeseca maja održat će jedan od najistaknutijih flamenko gitarista iz Katalonije maestro Luis Robisco, koji je nastupao u više od 30 zemalja svijeta.

Gitarista, producent i kompozitor, Luis Robisco je član gitarskog trija Barcelone, a njegovi solistički koncerti su putovanje od najčistijeg tradicionalnog flamenka do vlastitih trenutnih flamenko-fuzionih kompozicija, prolazeći kroz neka od najdragocjenijih djela španskih klasika.

Maestro će, prije koncerta, za prijavljene učesnike održati i masterclass koji će obuhvatiti introdukciju u flamenko gitaru, kao i razgovor uz praktične primjere tehnika flamenko gitare.

Nesvakidašnji koncert katalonskog virtuoza zakazan je za 31. maj sa početkom u 20:00 sati na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac.

Ulaznice po cijeni od 5 KM svi zainteresovani mogu kupiti u Službi za administraciju i marketing Centra za kulturu Lukavac svaki radni dan od 07:00 do 17:00 sati, a tokom vikenda u Biletarnici Centra.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hala Madrid