fbpx

Predstavljena nova knjiga dr. Alamazage Ćatovića

2 min. za čitanje

Govoreći o ovoj knjizi, koja će biti uvrštena u obaveznu literaturu Internacionalnog univerziteta u Travniku, promotor dr. Ibrahim Jusufranić, inače rektor ovoga Univerziteta, kazao je kako se radi o izvrsnom štivu koje će omogućiti studentima u Bosni i Hercegovini kvalitetnije shvatanje turizma, kao razvojne šanse Bosne i Hecegovine: -Mogućnosti turizma na ovom prostoru su ogromne i potrebno je da mladi ljudi to također shvate, te svoja znanja i vještine usmjere u tom pravcu. Bosna i Hercegovina je zemlja bogatog prirodnog, kulturnog i historijskog nasljeđa i tu činjenicu treba pretvoriti u svoju komparativnu prednost. Zahvaljujući radu dr. Almazage Ćatovića, kojemu je ovo već sedma knjiga o turizmu, studentima, ali i svima onima koji rade u turizmu, bit će olakšan put prema uspjehu, kazao je dr. Jusufranić.

Interesantno je da je prva promocija knjige Osnove turizma organizirana upravo u Puračiću, ali su ti promotori pojasnili višegodišnjim nastojanjem dr. Almazage Ćatovića da ovu bosansku čaršiju pokaže u najboljem svjetlu. Podsjetli su da je stara Ćatovićeva maksima da Puračić može postati Počitelj tuzlanske regije. Također, na svjevrstan način, uz predstavljanje knjige, sam autor je poddsjetio na značaj sevdalinke, kao turističkog proizvoda, na kome se može kreirati turistička ponuda Bosne i Hercegovine. Promotori knjige su pored dr Jusufranića bili dr. Rašid Hadžić i dr. Asib Alihodžić, a moderator je bio profesor Mihad Sakić. Promociju je učinio dodatno zanimljivom svojim stihovima iz nove knjige Krpljenje ljudske duše puračićki pjesnik Zijad Burgić.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U inat dusmanima!

Bolje da je napisao autobiografiju pod nazivom “Pijanac i prosjak”.

Cuj komentatora, sto ti smeta sto covjek pije, nepije tvoje, a on kad je poceo pit, ti nisi bio ni u j…..
Dok je Almazaga radio sva mjesta u TK su bila promovisana kako valja. Viditcemo kako ce biti u buducnosti.

Nebi bilo lose da pokusa objaviti finansiski izvjestaj za vrijeme trajanja njegovog mandata.

Ma sta pricas SOE? Gdje je to i kako je TK promovisana KAKO VALJA? Daj mi VALJAN dokaz, šta je dotični radio???

Pravio festival u Puracicu i emisije po TK, koja je gledana do Tuzle? Ne radi se to tako, a znam jer sam ekonomsta po zanimanju.

I ko je rekao da nije trošio moj, tvoj, komentatorov novac? Ko plaća džip sa kojim se on vozio i vozača, naravno? Odgovor: Država. Ko plaća državu da bi bio plaćen vozač i džip a i plata dotičnom? Odgovor: ti, komentator, ja i ostali…

Pa Damire dragi de nam ti reci kako se to radi, posto si ti ekonomista(neasfirmisani).Pravio festival u Puracicu, pa naravno covjek je iz Puracica a to ti haman smeta. Pa isti taj dzip za koji se ti valjas tu, opet ce da vozaju drugi ministri i njima slicni a mi cemo da placamo sve te promocije. Dali ce neko nama udovoljiti… Zivi bili pa vidili sta ce se dalje desavati. Nema vise Almazage, sad je neko drugi nek mu je sretan rad, a tek ce da naj… samo zato sto je covjek ispred SDP-a.

Pio ne pio, krao ne krao, bio los ili dobar, nebitno je! Covjek je doktor, kako god.

Cuj Zijad Burgic pjesnik nikad cuo za njega