fbpx

Predstavljamo: Tarik Jašarević iz Puračića je majstor 3D origamija

2 min. za čitanje

Naime, Tarik je samouki majstor 3D origamija i učenik je Hemijske škole u Tuzli (smjer Grafički tehničar – web dizajner).

Ovom zahtjevnom vještinom izrade figura od komadića papira se bavi nekoliko godina, a pored izrade origamija Tarik se bavi web dizajnom, “miksanjem” muzike…

Origami sam zavolio kada smo radili obične tehnike u osnovnoj školi. Nakon toga sam putem interneta počeo istraživati ovu drevnu Japansku vještinu, pa sam polako počeo da učim izrađivati i mnogo komplikovanije figure. U međuvremenu sam pomoć dobio od Vedrana Miletića i Gabriela Remića, kolega koji se mnogo duže bave 3D origamijem. Kao podršku moram spomenuti i svoju djevojku Anitu.

tarik3

Tarik kaže da ga izrada origamija smiruje:

– Ovo je za mene zabava koja me ispunjava i smiruje. Za izradu jednog labuda potrebno je oko 700 djelova i 4-5 dana rada, nekima je to mnogo a ja to jednostavno volim da radim. Najljepše se osjećam kada završim origami i vidim šta sam napravio.

Planiram ovim hobijem da se bavim koliko god je moguće, a može i da se zaradi (smijeh). Ponekad dođu prijatelji i kupe origami kao poklon za rođendan, godišnjicu i slično. Nije to neki novac, ali lijepo je vidjeti da cijene to što radim, iako to isključivo radim za sebe i svoju dušu. Izjavio je za Lukavački info portal | SodaLIVE.ba, Tarik Jašarević, mladi umjetnik iz Puračića.

Ukoliko poznajete nekog ko se bavi zanimljivim hobijem, javite se na email: redakcija@sodalive.ba

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast majstore!!

Imaš zlatne ruke,Tariče.A iz očiju ti sija neka velika dubina intelekta.Šteta bi bilo da tvoja remek-djela
origamija ostanu samo na lokalnom nivou.Trebalo bi da ih mnogo dalje vide da bi se divili.
Rahmetli Mak Dizdar bi kaz'o:”…Vidim da se divim,divim se kad vidim…”
Kad budem nakastio za Puračič, navratiću da kupim nešto od tebe.

Hvala vam 🙂