fbpx

Predstavljamo: Crossover sastav Sinovi iz Lukavca

2 min. za čitanje

Pošto 21. decembar 2012. godine nije donio final solution i sve nas smrvio u prah iz kojeg smo i nastali, nego se pretvorio u još jedno globalno razočarenje i Holywood hype, odlučili su formirati bend.

Nakon perioda inkubacije i kreativne alhemije probijaju ljusku betonskog jajeta i snimaju demo od 11. pjesama pod radnim nazivom “Koža”.

Na materijalu se nalaze sljedeće numere: “Evolver”, “Goli na asfaltu”, “Oluja (Vrisak mrtve ribe)”, “Kamikazi dance”, “metaK”, “Oko bez lica”,”Pleme”, “Jihād”, “Puls novog srca”, “Der Meister Alchemist” i “Ubica”.

Trenutno se nalaze u studiju gdje snimaju nekoliko demo pjesama u “pro-sound” verziji, a paralelno sa tim rade i na novim numerama.

Jedna od njih je “Nova maSCHina” sa kojom se nalaze na pragu razvijanja formule hladne fuzije, energije koja bi trebala prevazići korištenje fosilnih, atomsko nestabilnih i svih ostalih primitivnih goriva.

Druga nosi naziv “Kanibal”, a nedavno su tokom nastupa u Lukavcu snimili i numeru radnog naziva “Bloom”.

1924389_279505928905113_7506903856675376740_n

Pored nastupa i predstavljanja lokalnoj publici u klubu “BBCC” u Lukavcu, Domu Mladih Tuzla, Banja Luci i Subotici, kao najznačajniji nastup izdvajaju svirku na internacionalnom Festivalu Kaleidoskop u Tuzli.

SINOVI vjeruju u Alhemiju duše, topljenje čovjeka u vatri života, iz čega izlazi samo čista suština humanog postojanja, a sve
ostalo je samo šljaka materijalnog postojanja koja nije vrijedna ni spomena.

Industrijsko okruženje, pre-apokaliptično vrijeme i
manično lice modernog čovjeka njihova su glavna inspiracija.

U subotu 27.12. nastupaju u sarajevskom Pro Rock klubu Johnny, a ulaz je besplatan. Početak svirke je zakazan za 21:30.

Bend čine:
Ervin Begić (bas)
Jasmin Mehić (bubanj)
Davorin Đuranović (gitara)
Samir Lulić (gitara, glas)

Kontakt:
sinovi.band@gmail.com
Telefon: +38761898761
Facebook: https://www.facebook.com/sinovi

Osim snimke nastupa sa tuzlanskog Kaleidoskop festivala, preporučujemo da njihove pjesme poslušate posredstvom soundcloud stranice benda: https://soundcloud.com/sinovi

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments