fbpx

Predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na repertoaru Centra za kulturu Lukavac

2 min. za čitanje

Nakon uspješno realizovanog koncerta popularnog repera Ede Maajke, Centar za kulturu Lukavac vrši pripreme za novi događaj a ovaj put riječ je o izuzetnoj predstavi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Predstava BNP-a Zenica na repertoaru Centra za kulturu Lukavac u utorak, 21. februara.

Komedija „Tri dana“, rađena po tekstu Romana Sikore prepuna je komičnih elemenata i prava je dramska poslastica, s kakvom se ne susrećemo tako često.

Glavni lik i narator istovremeno, Gospodin B. je veliki poklonik kapitalizma. Toliko je gorljiv da, i kad izgubi sve, vlasništvo i bankarsku karijeru i završi kao beskućnik ispod mosta, drži drugim beskućnicima seminare o osnovnim stubovima kapitalizma.

Gospodin B. kroz sve svoje nedaće zadržava smiješnu i simpatičnu, u određenoj mjeri inspirirajuću dozu optimizma, kakvu može imati samo čovjek koji je nekada imao sve i osjetio lijepu stranu života.

Lik nam, već u uvodu, kaže da je mrtav, a u nastavku pratimo rekapitualaciju njegovog „uspješnog” života.

U predstavi, koju režira Tanja Miletić – Oručević, igraju sjajni Nusmir Muharemović, Snežana Vidović, Zlatan Školjić, Siniša Vidović i Adem Smailhodžić.

Svi zainteresovani svoje ulaznice mogu kupiti u Službi za administraciju i marketing Centra za kulturu Lukavac svakoga dana od 07:00 do 17:00 sati, a sve dodatne informacije dostupne su pozivom na broj 035/554 – 440 ili putem Facebook stranice Centar za kulturu Lukavac.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments