fbpx

Pogledajte fotografije Lukavca iz 1995. godine

1 min. za čitanje

Njemački fotograf Oliver Tjaden, koji živi i radi kao slobodni fotograf u Düsseldorfu povodom 25 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, objavio je fotografije iz našeg grada gdje često boravi. On je baš prije 25 godina, za vrijeme potpisivanje sporazuma pratio iz Lukavca.

Prije 25 godina, potpisan je Daytonski sporazum u Ohiu u Sjedinjenim Državama i okončan je 3.5 godine dugi bosanski rat. Gledao sam pregovore u bosanskim dnevnim boravcima sa bosanskim obiteljima u Lukavcu. Počeo sam redovito putovati u Bosnu do danas. Hvala vam, bosanski narodi što ste uvijek bili velikodušni domaćini, napisao je Oliver na svom Facebook profilu.

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Slike kao da je 65’?
Dzindo bojovnik.
Prodavnica Dedo 2 krala na vagi naveliko.
Mirso isti.
Jaca uvijek bila lijepa.
Kako da Radnicki izgubi kad ga cuva vojna policija s puskama.
Eto recepta pa ce opet biti vice sampion kao te godine.

Ja , ni jednog snimka iz 80,90 tih godina iz lukavca nema Na youtubu ,ko da nisu postojale kamere ?

Last edited 3 years ago by Elvis

Bez uvrede, ali ko je znao za Lukavac 80-ih? Sve se vrtilo oko Sarajeva i drugih glavnih gradova.

Jasminka Memic dobra *** bila …

Ona je za tebe Gospodja! Budi čovjek pa Žene nazivaj ljepšim imenima! Ili bi volio da neku tvoji majku, sestru ili suprugu naziva i proziva ovako ogavnim riječima?

Last edited 3 years ago by We should all be feminists

ne seri,kad jest,fol vama ženama smeta,a sve volite kad vas se neka sirovin dočepa,druga stvar mrzim feministice iz dna duše koliko su židovi krivi za svo zlo na planeti toliko ste i vi žene

Netko je napravio antologijske fotografije jednog vremena,ljudi i tragedije. Dvojica dječaka,dva druga,umjesto igračaka nose u nejakim dječinjim rukama čahure od granata.Prije vremena postadoše odrasli ,preteče ih vrijeme,i prifatiše se obaveze da rade ono što su im morali,starija braća,sestre,majke,očevi…Da brane rodni prag,da ostane i opstane…

Pošla Melća na petrak