fbpx

Peta Koksna održala prvi nastup u Lukavcu

1 min. za čitanje
Foto: SodaLIVE.ba
Foto: SodaLIVE.ba

Bend je osnovan u novembru 2010. godine i čine ga bivši članovi Stain-a, ali i sadašnji članovi Sihiratora, koji aktivno sviraju u oba sastava. Za bubnjevima se nalazi Jasmin Orlić-Tida, gitaru svira Jasmin Osmanović-Dimmu, a bass gitaru Dino Srabović, dok je vokal Adin Korlatović.

Za sada imaju sedam svojih pjesma, od toga tri su već snimljene u njihovom vlastitom improviziranom studiju. Momci sviraju crossover punk za koji kažu da je podvrsta punk-a, ali ima jači zvuk, brži, ima brži ritam, zbog toga se izdvaja iz drugih podvrsta punk muzike.

Večeras im je bio prvi nastup u ovom sastavu, ali kao članovi Stain-a imali su priliku nastupiti kao predgrupa Kud Idijotima i SMF-u. Uglavnom su nastupali u Lukavcu i Tuzli, te okolini, ali aktivno rade na pripremanju novih materijala kako bi popunili repertoar, pa smo sigurni da će u budućem periodu za njih biti više svirki.

Foto: SodaLIVE.ba

Binu u BBCCu su podijelili sa “Grinder-om”, grindcore bendom također iz Lukavca, kojeg čine Salka (iz Crypt-a), Tida (Sihirator) i Dživ (Šovinisti).

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hahahaha dream team ! Band snova ! 😀