fbpx

Otvoren XXXIII Pjesnički memorijal “Avdo Mujkić”

1 min. za čitanje

U prisustvu članova porodice, pjesnika, umjetnika, učenika i mnogih drugih posjetitelja, svečano je otvoren program ovogodišnjeg memorijala posvećenog našem velikom pjesniku Avdi Mujkiću.

Nakon odavanja počasti na mezarju “Ljuštak”, program je nastavljen u Osnovnoj školi Puračić. Toplo su nas dočekali učenici i ljubazno osoblje na čelu sa direktorom Jasminom Osmanovićem. Uz program u čast pjesnika iz Puračića, učenici su nas razveselili izvedbom stihova Mehmeda Meše Srabovića iz nedavno objavljene zbirke “Razbarušeno dvorište”. Autor je također poklonio nekoliko primjeraka iste školskoj biblioteci u Puračiću, što će svakako pomoći učenicima tokom pripreme za nove scenske nastupe.

Uz prigodnu izložbu plakata sa prethodnih 32. memorijala, sadržaji ovogodišnjeg sjećanja na jednog od najznačajnijih pjesnika našeg područja nastavljeni su scenskim nastupom članova Književnog kluba “Mostovi”. Pod moderatorskom palicom prof. Mihada Sakića, prisjetili smo se nekih od Avdinih najboljih pjesama, ali i crtica iz života čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag, kako u pjesništvu, tako i u novinarstvu.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Avdo!

Sve je poprimilo političke obrise,,,,
I Mostovi!
i trava
i parkovi
i voda, cvijeće, ptice,
humor, kultura i zdravlje,
udruženja, drugovi pa i pjesnici…

Doveli ste do toga da je bilo prisutno 10 osoba sa porodicom, moderatorima, snimateljima…
Sve je politika i sve je ogledalo, pogledajte se u njega i budite relalni da kažete šta vidite!
Sami sebi svrha biti bez svrhe je!