fbpx

Održana 5. Likovna kolonija na Svatovcu

1 min. za čitanje

34 učesnika došli su na ovaj skup iz: Osijeka, Beograda, Sarajeva, Bihaća, Sarajeva, Mostara, Dervente,Prozora,Tuzle i Lukavca.

Foto: Ermin Ribić
Foto: Ermin Ribić

Tokom tri dana stvarali su slike i skulpture, družili se i zabavljali. Organizatori iz ART Centra pripremili su odlične uslove i bogat prateći program, pa umjetnici nisu krili oduševljanje ambijentom i svim organizacionim aspektima ove kolonije.

Slikarska kolonija je raj za umjetnike, a kada je dobro ogranizovana kao ova, onda je to raj na kvadrat. Ovo mi je prva godina da učestvujem na koloniji na Svatovcu. Ako me opet budu pozivali rado ću se odazvati, a iskreno se nadam da hoće, izjavio je umjetnik Alija Kamber.

Foto: Ermin Ribić
Foto: Ermin Ribić

Likovna kolonija je najvažnija godišnja aktivnost  našeg udruženja. Organizujemo je sa ciljem okupljanja mladih i  akademski obrazovanih mjetnika, kako bi zajedno radili na stvaranju likovne platforme, rekao je Afan Ibrahimagić, PR ART Centra.

Sva djela nastala na koloniji ostaju u vlasništvu ART Centra Lukavac. Septembarski dani otpora u općini Lukavac će biti prilika da ih izlože u Centru za kulturu Lukavac.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Toliko umjetničkog šićara za ” jeftinu paru”!
Vrijednost toga likovnog blaga svakim danom raste.
Dobro bi bilo da se sačini jedan izbor iz dosadašnjih kolononija
te da se prezentira u BiH-u i inozemstvu.