fbpx

Objavljena knjiga fotografija “La Safran” autora Branislava Lukića

1 min. za čitanje
La Safran

Na fotografijama je predstavljena Ilvana Huremović iz Bosne i Hercegovine. Ljepotu bosanskog behara autor je pored fotografija predstavio i kroz svoj prepoznatljivi slikarski opus i poeziju.

‘Portret bosanskog behara’ je zamišljen kao niz knjiga fotografija, poezije i umjetničkih djela autora Branislava Lukića Luke čiji su modeli isključivo iz Bosne i Hercegovine. Nakon štampe cjelokupnog ciklusa planirana je izložba fotografija i umjetničkih slika modela predstavljenih kroz fotografije autora. Prva knjiga u ciklusu ‘Portret bosanskog behara’ je bila knjiga fotografija i poezije ‘Melisa – cvijet bosanskog behara’. Knjige iz ciklusa ‘Portret bosanskog behara’ autora Branislava Lukića Luke štampa INDA d.o.o. Lukavac.

U štampi je i nova zbirka poezije ‘Oganj u ledu’ autora Jasmina Mujanovića Maga koja je sačinjena od 100 autorovih poema. Dizajn i fotografiju potpisuje Branislav Lukić Luka. Za štampu je zadužena INDA d.o.o. Lukavac. Objavljivanjem ove knjige poezije ‘Oganj u ledu’ zvanično počinje i novi multimedijalni projekat o kojem će javnost biti blagovremeno upoznata.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Moj IDOL :)**
Najljepsa je!!! <3

Svaka čast! Moje iskrene čestitke. Jedan od milion, vrijedan poštovanja i svake podrške.

Zamisli bio sam u Skoplju i pitaju me ljudi za ovog Luku. Hvale ga na sva usta kao umjetnika ludilo pa et. Obrukao sam se pravo jer pojma nisam imao da on uopšte postoji a kamo li da živi u Lukavcu.Svašta!

Nije svašta nego SRAMOTA, naša, buraz moj! Luka nije ni prvi ni poslednji kojeg drugi izvan Bosne priznaju a mi po običaju odbacujemo

LJEPA JE STVARNO 🙂