fbpx

Lukavčan Neven Tunjić sa bendom Divanhana snimio novi spot za pjesmu “Evo srcu mome radosti”

2 min. za čitanje
Sa promocije spota za pjesmu "Evo srcu mome radosti"

Singl ”Evo srcu mome radosti” najavljuje novi projekt benda Divanhana. U toj pjesmi svoj pečat daje i gost muzičar Sanel Redžić koji godinama ostvaruje velike rezultate širom Evrope i svijeta.

Video za spot je realizovan u saradnji sa produkcijskom kućom Gotiva iz Sarajeva, a producent je Muris Beglerović. Spot je sniman na više lokacija, uključujući BiH, Srbiju i Hrvatsku.

Bend Divanhana se na scenu vratio u nešto izmijenjenom sastavu. Člaovi su Leila Ćatić (vokal), Nedžad Mušović (harmonika), Ismar Porić (klarinet i saksofon), Neven Tunjić (klavir), Azur Imamović (bas gitara), Danijel Čondrić (gitara), Rifet Čamdžić (bubnjevi) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Sa promocije spota za pjesmu "Evo srcu mome radosti"

Ovu fantastičnu pjesmu je otpjevala Leila Ćatić, koja je ujedno i novi frontmen grupe, dok je gost na ovom projektu bio Sanel Redžić, mladi umjektnik koji svira klasičnu gitaru, a kojeg po njegovim fantastičnim izvedbama publika na ovim prostorima već poznaje.

Pjesma je snimljena u studiju Radio-televizije Srbije u Beogradu sa producentima Zoranom Marićem i Dušanom Baukom. Predivan spot za ovu pjesmu je snimljen na nekoliko lokacija, u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, a za produkciju je bila zadužena kuća “Gotiva” i producent Muris Beglerović.

Bend trenutno radi na novom albumu koji bi se u javnosti trebao pojaviti na proljeće 2012. godine a u februaru će predstavljati našu zemlju i svoj bend na  Jazz festivala u Portugalu koji će se održati od 16. – 19. februara.

(SodaLIVE.ba)

 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

bravo,za svaku pohvalu,muzika-umjetnost prava,obrazovana djeca BiH,a Neven naše dijete Lukavca ,obrazovan,nadaren,mlad i od srca im želim uspjeh.NE DOLAZI SE LAKO DO OVAKVOG USPJEHA