fbpx

Nesvakidašnja promocija knjige „Miloduh“ okupila publiku iz brojnih država i  gradova

1 min. za čitanje

Sačuvati od zaborava, nit je kojom se prof. Hasiba Saračević vodila pišući autobiografsku knjigu „Miloduh“ u kojoj je sažela bezbrižno djetinjstvo i odrastanje, događaje i osobe koje su obilježile njeno životno putovanje, sve do nevjerovatnog društvenog angažmana na duhovnom okupljanju kako mladih, tako i onih nešto starijih.

Program koji je, kroz moderatorstvo Edine Bradarić Husović, obuhvatio nastupe hora „Sinovi i kćeri Podrinja“, te mladih iz omladinskog pogona Odjela za brak i porodicu MIZ Puračić u Lukavcu, završen je emotivnim obraćanjem autorice, koja nije krila oduševljenje činjenicom da su publiku sačinjavali oni sa kojima je tokom godina sarađivala, uz predstavnike vjerske, zakonodavne i izvršne vlasti u našem gradu.

Na nesvakidašnju promociju četvrte po redu knjige prof. Saračević, u Centar za kulturu Lukavac pristigli su zainteresovani iz Švicarske, Švedske, Njemačke, kao i Lukavca, Bosanskog Šamca, Zvornika, Tuzle, Živinica, Banovića, Gradačca, Odžaka, Kalesije i brojnih drugih gradova, što najbolje svjedoči bogatoj društvenoj uključenosti autorice i profesorice u živote mnogih, kako kroz duhovnu obnovu, tako i kroz humanitarni rad na brojnim poljima.

Rad prof. Hasibe Saračević prepoznat je i nagrađen Plaketom Grada Lukavac za izuzetno humane akcije i pomoć ljudima u potrebi.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments