fbpx

NAJAVA: „Staza života književnika Atifa Kujundžića“

2 min. za čitanje

d8da5149-6cb1-486e-a39c-e9108874f3fdU petak, 04. marta 2016.godine u Lukavcu će biti upriličena manifestacija pod nazivom „Staza života književnika Atifa Kujundžića“.

Programom je predviđena posjeta Gradskom groblju Lukavac u 17,00 sati i polaganje cvijeća.

U 18,00 sati će početi veče posvećeno Atifu Kujundžiću, tokom kojeg će o njegovom liku i djelu govoriti: Zlatko Dukić, prof.dr.Edhem Muftić i Mihad Sakić.

Tokom programa će biti upriličena promocija romana „Jaukovac“, autora Zlatka Dukića. Osim autora, o ovom djelu će govoriti prof. Husein Bakalović i glumac Irfan Kasumović.

Organizator ove manifestacije je kolektiv JU Javna biblioteka Lukavac, koji će se pri kraju večeri javno zahvaliti saradnicima i donatorima knjiga u 2015.godini.

Atif Kujundžić je bio član redakcija časopisa za kulturnu historiju “Gračanički glasnik” u Gračanici i časopisa za književnost i kulturu “Riječ” u Brčkom. Sarađivao je u časopisu “Kabes” – Mostar. Bio je također član redakcije lista za djecu “Palčić” Sarajevo. Sarađivao u dječjim listovima Male novine i Vesela sveska, u časopisima za obrazovanje, nauku i kulturu “Most” – Mostar, časopisu za kulturu i društvena pitanja “Stav” – Tuzla, časopisu za kulturu “Divvan” – Gradačac, časopisu Društva pisaca BiH – za književnost “Život” – Sarajevo, časopisu “Album – Nansen Dialog” – Sarajevo, listu za djecu “Cvitak” – Međugorje, glasilu Matice Hrvatske Mostar “Motrišta”, listu “Žena – Kvinna” – koji izdaje Savez BiH žena u Švedskoj, listu Oslobođenje Sarajevo, glasilu HKD Napredak Tuzla – Hrvatski glasnik, časopisu zajednice društava Preporod TK – za književnost i umjetnost “Ostrvo”, časopisu za prirodoslovna i jezična pitanja “Gradovrh” u izdanju Ogranka Matice hrvatske Tuzla, u izdavačkoj djelatnosti BZK Preporod Mostar, Godišnjaku BZK Preporod BiH.

Dobitnik Nagrade Društva pisaca Bosne i Hercegovine za najbolju knjigu za djecu i mlade objavljenu 2007. godine /Priče iz predgrađa, roman/. Autor je mnogobrojnih prikaza, predgovora, pogovora i recenzija.

Dvanaest godina bavio se izdavaštvom. Urednik je preko stotinupedeset knjiga. Posljednjih godina života objavljivao je radove na internetu i jedan od kolumnista Lukavačkog info portala | SodaLIVE.ba

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments