fbpx

NAJAVA: Promocija knjige Enise Alibalić “Namaste, kažem”

2 min. za čitanje

Promocija knjige “Namaste, kažem”, Enise Alibalić, održat će se sutra, 7. aprila u 18:00 sati u Centru za kulturu Lukavac.

“Namaste, kažem” je književni prvijenac novinarke Enise Alibalić. U ovoj knjizi autorica krpice mudrosti oblikuje u platno života, na kojem slika ljudsku svakodnevnicu. Slika je surova, a lijepa, upravo onako kako se u njoj zrcali život, lavirajući se najiskrenijim emocijama. “Namaste, kažem” je priručnik za definisanje vlastitih stilova življenja. Ona je i ispovijest, a ponajviše hronika transformacije emocija.

“”Od malena nas uče da gledamo putokaze i koristimo orijentire kako se ne bismo izgubili. I u tom silnom orijentiranju, gledanju da koga ne povrijedimo, tako lako izgubimo sebe. Knjiga Namaste kažem Enise Alibalić orijentir je koji nam pokazuje kako (ponovo) pronaći put do sebe.” Sanja Dukić, profesor bosanskog jezika i književnosti

“Knjiga Namaste kažem podsjeća me na moje osobne trenutke. Mnogo je načina da pokažem sve što osjećam, ali papir će zasigurno ostati najvjernije mjesto na kojem ćemo svi ostaviti svoj trag. U svakoj Enisinoj priči, njenom citatu ili emociji nać će se i svatko od nas. Trebalo je skupiti hrabrosti i sve ono što čovjek osjeća da i zapiše. Enisini zapisi nam pokazuju kako je samo malo potrebno da život volimo i zavolimo.” Maja Nikolić, diplomirani žurnalista

BIOGRAFIJA:Enisa Alibalić je rođena 29. 8. 1979. godine u Tuzli. Završila je studij Žurnalistike na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Od 1997. godine aktivno se bavi novinarstvom. Autorica je brojnih novinskih, radijskih i televizijskih priča. 2013. godine je dobila novinarsku nagradu “Srđan Aleksić” koja se dodjeljuje za televizijski prilog koji afirmiše i promoviše profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama u Bosni i Hercegovini i rezultiraju konkretnim akcijama i pomacima u praksi. Od 2019. godine je novinar BHRT-a. “Namaste kažem” je njena prva knjiga.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Boze glupog naslova knjige. Daj prevod u p.m.