fbpx

Najava: Pjesnički memorijal Avdi Mujkiću

2 min. za čitanje

AvdoPlakatOrganizator je JU Javna biblioteka Lukavac koja pripreme za memorijal privodi kraju. Predvidjeli su bogat cjelodnevni program, koji osim očuvanja uspomene na pjesnika Mujkića, ima za cilj promovirati i druge talentovane autore.

Članovi porodice, organizatori i učesnici manifestacije u 11,00 sati će se okupiti na mezarju Ljuštak u Puračiću. Predviđeno je čitanje poezije, polaganje cvijeća i odavanje počasti prerano preminulom pjesniku.

U prostoru JU Javna biblioteka Lukavac u 13,00 sati bit će otvorena izložba slika pod nazivom „Toliko o mom putu“. Autori radova su članovi Art centra Lukavac i Multimedijalne grupe Lucido.

Tokom dana bit će upriličene promocije knjiga: „Poezija“ Emira Sokolovića iz Zenice,“Četveropis vremena“ Nihada Mešića Rivera iz Tuzle i „Monolog tišinhane“ Majde Zukić Ribić iz Lukavca. Ujedno će biti predstavljeno stvaralaštvo mladih talenata iz Lukavca.

Aktivni sudionici manifestacije bit će i književnici iz: Zenice, Sarajeva, Tuzle i Lukavca.

Organizatori su predvidjeli i dodjelu nagrada autorima najkvalitetnijih radova, koji budu pristigli na konkurs sa temom: Razgovor u gluho doba.

Centralni događaj manifestacije i ove godine će biti poetsko veče posvećeno Avdi Mujkiću. O njegovom životu i djelu govorit će članovi Društva pisaca TK i prijatelji: Šimo Ešić, Zlatko Dukić i Šefik Gadžo. Stihove Avde Mujkića, uobličene u poetsko-muzički performans, predstavit će učenici Gimnazije Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments