fbpx

Mlada pijanistica Asja Avdić u Lukavac donijela dvije zlatne medalje

2 min. za čitanje

Na internacionalnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu osvojila je dvije prve nagrade. Od 13.do 18.februara svoj talenat i umijeće Asja je uporedila sa 35 talentovanih mališana iz: Srbije,Makedonije,Hrvatske, Rumunije i Litvanije.

FB_IMG_1424545459422Uprkos jakoj konkurenciji osvojila je prvo mjesto u kategoriji solo nastup sa 95,4 bodova i prvo mjesto u kategoriji duo, tokom kojeg je nastupala sa prijateljicom Zarom, na kojem je osvojila 98 bodova.Izvodila je kompozicije Jozefa Hajdna i Ivana Glavine.

Podršku su joj, tokom zahtjevnog takmičenja, davali: profesorica Maja Azabagić, roditelji Alma i Elvis Avdić, te još tri prijateljice iz muzičke škole, koje su se također imale zapažene nastupe.

FB_IMG_1424545473444Asji je ovo osma nagrada na internacionalnom nivou, a osvojila je i brojne nagrade na takmičenjima u BiH. Učenica je prvog razreda muzičke i četvrtog razreda O.Š.“Lukavac Grad“. Vremena za odmor nema, jer slijede takmičenja u: Mostaru,Bečeju i Sremskoj Mitrovici.

Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“ u proteklih je 12 godina privuklo pažnju regionalne i svjetske muzičke javnosti svojim profesionalnim, ali i otvorenim i fleksibilnim stavom prema muzici, nastojeći da pomiri sukobe u tradicionalnom i modernom pristupu takmičenju, među umjetnicima svih uzrasta,školske spreme i interesovanja.Osim kvalitete takmičenja i specifičnog načina uručivanja nagrada, brojni prateći sadržaji privlače muzičare iz cijelog svijeta.Njihovo umijeće ocjenjuju vrhunski muzički izvođači i pedagozi iz cijelog svijeta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments