fbpx

Lukavčani realizovali video za autorsku pjesmu benda Divanhana

1 min. za čitanje

Divanhana svim poštovaocima njihove muzike danas je poklonila pjesmu “Na Kušlatu se mahrama vihori”. Riječ je o još jednoj autorskoj pjesmi ovog popularnog sastava, za koju sami akteri navode da je bila nukleus kreativnosti novog, uveliko nagrađivanog, albuma “Zavrzlama”

“Na Kušlatu se mahrama vihori je od momenta kada nam je došla na dar bivala istinski nukleus svih kreativnosti koje su se usidirle na našem posljednjem studijskom izdanju. Pjesma o ljubavi, o ljepoti, o bezvremenskoj tugi i svom sjaju dragulja zvorničkog kraja, džamije Kušlat. U nju utkasmo samo one najiskrenije note koje osjetismo te sasvim smo sigurni da će naša cijenjena publika na isti način kao i mi moći osjetiti svaki dert pjesme te proživjeti istu u svim emotivnim spektrima”, izjavio je Neven Tunjić pijanista benda Divanhana.

Video je sniman u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, za realizaciju, režiju, montažu i kolor bili su zaduženi Lukavčani, Saša Sallex Perić (režija, montaža i kolor) i Davorin Đuranović i Dino Osmanović -(video produkcija).

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments