fbpx

Lukavački srednjoškolci snimili film o Peri obućaru i Edi dimnjičaru

1 min. za čitanje

Tekst koji je napisala Viktorija Ibrahimagić Perković, koji je napisala kćerka obućara Pere a koji je objavljen i na našem portalu i pobrao veliki broj simpatija i sjećanja, inspirisao je učenike srednje Ekonomsko hemijske škole u Lukavcu da na osnovu napisane priče snime kratki film.

Film su poslali na Festival srednjoškolskog filma u organizaciji Gimnazije „Ismet Mujezinović“ Tuzla prilikom čega će svoju ocjenu dati stručni žiri, a veliku ulogu će imati i ocjena na društvenoj mreži Facebook. Naime, 70 posto od ukupne ocjene daje stručni žiri dok 30 posto nose Facebook “lajkovi”.

Potrebno je glasati za film čija šifra je VIVIA, a koje možete pronaći klikom ovdje.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Iako su oni dosli DAVNO_-DAVNO uLukavac i sjedinjli se sa starimLukavcanima,u kulturi,obrazovanju,vaspitanju dijece,i sto je najbitnije,nisu gledali na vjeroispovjest,nego su postovali svakog covijeka,kao svog brata,-Klanjam im se do poda,a vama novokomponovanimLUKAVCANIMA–preko Magistrale,mogu samo jedno da kazem,povraca mi se od vas—izuzev Modracana.

Pazi se blinkeru minusa. Lukavac je bio prosperitetan prijeratni grad sve dok nije pocela najezda polupismenih turbo muslimana.