fbpx

Lukavački bend Crni dani CERNA-a predstavio live video sa četri pjesme

1 min. za čitanje

Lukavački autorski bend Crni dani CERN-a je objavio live video sa četiri pjesme u okviru Black Box projekta uz podršku Općine Lukavac i JU Centar za kulturu Lukavac. 

Pjesme koje su snimljene u izvedbi uživo u okviru projekta nalaze se na aktuelnom studijskom albumu “Prazninama” objavljenom 2020. godine za muzičku produkciju BHRT-a. Audio i video materijal su snimljeni u prostoru iza scene JU Centar za kulturu Lukavac u kojem su održavani prethodni Black Box događaji.

Podsjećamo,

Black Box je kulturni događaj koji okuplja umjetnike iz različitih umjetničkih pravaca i zamišljen je da djeluje u formi festivala ukljućujući muzički performans, izložbe i druge oblike kulturnog izražaja u zavisnosti od mogućnosti i trenutne situacije na sceni. Prvi Black Box  je održan 2018 godine u prostorijama JU Centar za kulturu Lukavac, i zamišljen je kao godišnji događaj, po ideji njegovog začetnika Rijada Šišića.

Snimanje i montažu video materijala potpisuje studio MONO Digital Lukavac (kamera: Dino Osmanović; kamera/uređivanje: Davorin Đuranović) dok je audio (snimanje, miks i mastering) radio Borjan Milošević.

Muzičari: Samir Zahirović (glas), Edin Kozarević (synth/gitara), Ninoslav Rikert (bubnjevi), Nermin Omerović (gitara/glas), Semir Gosić (bas), Irena Jogunčić (synth/glas).

Umjetničke slike Nermin Omerović.

VIDEO link:

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments