fbpx

Lukavac: Humanitarna predstava “U potrazi za Djeda Mrazom”

2 min. za čitanje

Najmlađe u Lukavcu, u subotu, 30. decembra u Velikoj Sali Centra za kulturu Lukavac sa početkom u 13:00 sati očekuje zabavna i insiprativna novogodišnja predstava, koja je posebno značajna zbog humanitarne dimenzije koju nosi.

Cijena ulaznice iznosit će 5 KM, a svi zainteresovani iste mogu kupiti u Biletarnici Centra na dan predstave.

Producent predstave Haris Softić, ističe da je cilj, ne samo pružiti zabavu publici, već i ostvariti pozitivan društveni uticaj. Kroz priču o prijateljstvu, oprostu i zajedništvu, predstava inspiriše gledaoce da budu darežljivi. Donacije prikupljene kroz predstavu omogućit će darivanje paketića kako bi socijalno ugrožena djeca i djeca koja pate od teških zdravstvenih bolesti doživjela čaroliju praznika i osjetila podršku zajednice.

Igranje predstave dio je akcije “Zajedno za dječiji osmijeh” koju provode producent Haris Softić i Udruženje Carpe Diem, s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć djeci bez roditeljskog staranja u Dječijem selu mira Lukavac, djeci oboljeloj od karcinoma u Kliničkom centru i socijalno ugroženoj djeci. Prihodi od prodaje ulaznica i donacija ići će direktno u humanitarne svrhe.

U predstavi igraju Vedad Karić, Ahmed Abdurahmanović, Negra Handžo i Sara Šahinović.

Inače, predstava govori o dvojici snješkića koji u jednom momentu otkrivaju da nema Djeda Mraza i Nove godine i da sve to nedostaje. Kroz potragu koja će uslijediti oni nailaze na razne prepreke. Kroz zajednički rad, rješavanje zagonetki, dolaze do različitih rješenja. Zapravo prvi cilj im je da pronađu vilu Zimu kako bi spasili Djeda Mraza i Novu godinu, a u tome ih pokušava spriječiti Ledena kraljica koja im staje na put,  a svaku prepreku moraju preći rješavanjem zagonetki kroz igru. Predstava je izuzetno poučna jer govori o tome da moramo zajedno djelovati kako bismo ostvarili cilj.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments