fbpx

Koncert „Viva la music“ u Lukavcu

1 min. za čitanje

Posjetioci festivala „Ljeto u Lukavcu 2023“ će u klasici uživati u srijedu, 9. augusta, kada ih očekuje koncert simboličnog naziva „Viva la musica“.

Riječ je o fantastičnoj muzičkoj večeri u dvorištu gradske vile Solvay sa solisticama Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, sopranisticama Aidom Čorbadžić i Melisom Hajrulahović.

Vrsne umjetnice predstavit će se kompozicijama koje obuhvataju razdoblje od baroka, preko romantizma, pa sve do 20. vijeka, a riječ je o nekim od najznačajnijih djela poznatih svjetskih kompozitora poput Vivaldija, Handela, Puccinija, Wolfa, Gershwina, Bernsteina.

Klavirska pratnja našim sopranisticama ovaj put će biti Miron Konjević. Kompozitor, pijanist, čembalist, korepetitor, Miron Konjević je ujedno i jedini umjetnik u Bosni i Hercegovini koji posjeduje vlastito čembalo.

Koncert „Viva la musica“ na repertoaru je u srijedu 9. augusta od 20:00 sati, a sugrađanima će ovu mozičku fantaziju besplatno omogućiti Turistička zajednica Grada Lukavac. Organizator koncerta je Centar za kulturu Lukavac.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Malo baroka f dura