fbpx

Koncert legendarnog Sinana Alimanovića povodom otvaranja Cabaret Club u Lukavcu

2 min. za čitanje

Nastupom jednog od najboljih jazz pijanista svijeta Sinana Alimanovića, svim posjetiteljima svoja vrata u subotu, 27. januara u 20:00 sati, otvara savremeno uređeni Cabaret Club Centra za kulturu Lukavac, kao potpuno nov i drugačiji koncept za realizaciju brojnih sadržaja koji će uslijediti u našem gradu.

Višestruko nagrađivani jazz pijanist, kompozitor, dirigent, aranžer i profesor, kojeg muzički kritičari smatraju jednom od ključnih evropskih pijanističkih figura, nastupit će u organ triu sa vokalisticom Lejlom Alimanović i Jasminom Avdagićem na bubnjevima.

Publika će, ove posebne noći, uživati u jazz muzici oplemenjenoj sevdahom, rockom i nevjerovatnom virtuoznošću velikog umjetnika, koji je dio karijere proveo sa legendarnim Indexima, na prvom takmičenju „Made in New York Jazz Competition“ 2013. godine izabran među pet najboljih jazz kompozitora svijeta, pet puta bio dirigent na Eurosongu, a zbog neospornog talenta uvršten u svjetski jazz arhiv, kao i na stranicu svjetskih savremenih kompozitora Musicaneo.

Inače, „Sinan Alimanović International Jazz Band“ aktivan je u raznim formama od 1980. godine i u kontinuitetu promoviše bh jazz scenu na regionalnom i svjetskom nivou, kroz saradnje sa najrelevantnijim svjetskim jazz imenima kao što su: Randy Brecker, Harvie S, Victor Lewis, Ladislav Fidri, Jed Levy, Alex Blake, Bobby Sanabria, Barbara Hendricks i mnogi drugi.

Doprinos razvoju ovog posebnog muzičkog pravca na našem području Sinan Alimanović zaokružio je činjenicom da je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u protekloj deceniji, izveo prve generacije jazz studenata u historiji Bosne i Hercegovine.

Stoga kraj januara rezervišite za fantastično muzičko putovanje u novouređenom, nesvakidašnjem prostoru Cabaret Cluba lukavačkog gradskog Centra za kulturu, uz besplatan ulaz za sve posjetioce, pod pokroviteljstvom Grada Lukavac.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka čast,šta je da je,nek se svira i veseli