fbpx

Književni konkurs za mlade

2 min. za čitanje

stipendijeJavna ustanova Biblioteka Lukavac objavljuje “Lukavački književni konkurs za mlade 2009”.

Prozna tema za konkurs za osnovnu školu je “Šta bih strancu ispričao o svojoj domovini”, a poetska “Maštati znači Živjeti”. Za srednjoškolce, studente i druge mlade stvaraoce prozna tema je “Hoću da vjerujem u ljude, vjerujući u njih, vjerujem u sebe”, a poetska “Ima jedan san”.

Učesnici su dužni pridržavati se utvrđenih pravila i propzocoja konkursa. Objavljivanje rezultata, dodjela nagrada i diploma obaviće se 24. novembta 2009. godine.

Krajnji rok za dostavu radova je 15. novembar 2009. godine.

Jedan autor može učestvovati samo sa po jednim radom za oblast proze i špoezije. Radovi se šalju pod šifrom putem pošte na adresu JU Biblioteka Lukavac, Titova 7, 75300 Lukavac ili lično dostavom u Biblioteku, odjel za izdavanje. Radovi autora koji su uz rad naveli i ime neće biti razmatrani.

Podaci o autoru (ime, prezime, adresa, škola, telefon) prilažu se uz rad u posebno zatvorenoj koverti. Na koverti u kojoj se šalje rad obavezno staviti naznaku “Za sedmi Lukavački književni konkurs za mlade” i naglasiti oblast i kategoriju učesnika.

Radove će pregledati i ocijenizi stručni žiri.

Organizator JU Javna biblioteka Lukavac zadržava pravo objavljivanja odabranih radova u posebnoj publikaciji.

Za najbolje su obezbojeđene i novčane nagrade. Za prva mjesta za osnovce i srednjoškolce u obje pblasti nagrade su 100, 70 i 50 KM, a za studente i druge mlade stvaraoce 150, 100 i 50 KM.

(SodaLIVE.ba/Organizator)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nije da se hvalim, al triput sam bio nagradjivan na ovom konkursu :))

Samo da pitam, kako bih mogao poslati pobjednicki rad iz prozne teme za srednjoskolce, ja sam ovogodisnji pobjednik…