fbpx

James Zabiela: “Mozart elektronske muzike” gostuje u Lukavcu!

2 min. za čitanje
James Zabiela
James Zabiela

Night club Thriller ovoga ljeta donosi pravu audio-vizualnu poslasticu za ljubitelje elektronskog plesnog zvuka. Legendarni DJ i producent James Zabiela po prvi put dolazi u Bosnu i Hercegovinu, i to u Lukavac, na jezero Modrac.

Odrastao u Southamptonu, gdje je u srednjoškolskim danima pomažući ocu u lokalnoj prodavaonici ploča, otkrio elektronski zvuk kroz rana izdanja kao što su “Energy Flash” i “LFO” Joeya Beltrama. Ubrzo postaje više kupac nego prodavač ploča i razvija svoju opsesiju prema vinilu, upoznaje razne promotore i počinje svoju muzičku karijeru kao DJ.

Izgled plakata

Zanimljiv stil koji je počeo razvijati , odbijajući svrstavanje u jedan žanr, savršena tehnička izvedba i karizma koju posjeduje tokom nastupa ubrzo su postali i više nego dovoljni da se prepozna njegov kvalitet na sceni.

2001. godine već nastupa na Ibizi u legendranom Spaceu uz bok velikanima poput Sashae, Stevea Lawlera i Erica Morilloa, a njegova karijera kreće mahnito uzlaznom putanjom sve do danas. Mnoštvo izdanja, titula “Mozarta elektronike” i najboljeg izvođača Exit Dance Arene izabranog od strane publike, uz njegovu posebnu energiju i karizmu tokom nastupa, garantuju da će gosti u Thrilleru 28.juna  doživjeti nešto zaista posebno.

Osim glavnog virtuoza, večer će muzički upotpuniti već dobro znane domaće snage Feđa Knajdl, Cycle Six, Borg i G.Edd. Karte u pretprodaji se mogu kupiti u Caffe baru “Bumbar” Lukavac, Cafe baru “Capra” Tuzla, CD Shop “Mido” Tuzla po cijeni od 10 KM.

Lukavački info portal | SodaLIVE.ba kao jedan od medijskih sponzora ovog jedinstvenog događaja za svoje posjetitelje će organizovati i nagradnu igru, a dijelit ćemo ulaznice 🙂

(SodaLIVE.ba MARKETING)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

nema sta restoran plaza udara na sve strane kulture i nekulture odnosno kulturnih i ne kulturnih desavanja,svi su u plazi na stolovima kad pjeva asim bajric,a kad je neki slican event pout ovog vecina tih seljaka se spusti u arenu i kuliraju,kao ono brate kako mi je dobro jebote,fujjj

Da smo rekli TIESTO onda bi se moglo reci da je to “Mozart” ali ovaj nije ni blizu tih kvaliteta.

nemozes mijesat babe i zabe,tiesto je vec isprdio svoje ,dolaze novi likovi,tiesto svira vise trance muziku,

procitah da je mozart pa htjedoh ga pitat kako se ono pise violinski kljuc u notni sistem… kad nadjoh neko to jos bolje rekao:

“restoran plaza udara na sve strane kulture i nekulture odnosno kulturnih i ne kulturnih desavanja,svi su u plazi na stolovima kad pjeva asim bajric,a kad je neki slican event pout ovog vecina tih seljaka se spusti u arenu i kuliraju”

@dj
zato se za nas u okolini tuzle u sarajevu kaze da smo NEW PRIMITIWS

Da li neko zna u koliko počinje nastup??!!

Dolazim iz daleka (sedam sati vožnje, ali vredi;)pa da skontam kada krenuti….

Hvala!

od 19 do 23h su frajeri i mrze narodnjake.onda idu u plazu i placu uz asimove,sinanove i muharemove pjesme.usline se.sad neki DJ dolazi i oni sad to furaju,a u dusi narodnjaci.Dokle cemo kopirat tudje,kad cemo prihvatit svoje vec jednom.