fbpx

Izložba slika i fotografija „Žubor zaboravljene ljepote“

1 min. za čitanje
Zima na Vlašiću - Goran Hrvić

Otvaranjem izložbe slika i fotografija, naših sugrađana, autora Gorana Hrvića i Branislava Lukića Luke će se svečano otvoriti Art Gallery, galerijski prostor Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac. Izložba „Žubor zaboravljene ljepote“ će biti predstavljena umjetničkim radovima slikara Gorana Hrvića kroz tehnike ulje na staklu i ulje na platnu, dok će se Branislav Lukić Luka predstaviti kroz fotografiju i slike kombinovane tehnike. Bit će izloženo 60 eksponata.

Izložba obuhvata radove inspirisane prirodom, tradicijom i običajima. Namijenjena je svim ljudima koji vole sliku i fotografiju, i namijenjena je svim ljudima koji će gledajući ih doživjeti neobuzdanu snagu majstora umjetnosti kakvu vidimo i osjećamo u djelima Gorana Hrvića i Branislava Lukića Luke.

San - Branislav Lukić Luka

Izvršni direktor za investicije i razvoj Msc. Ahmet Zonić će govoriti o ideji otvaranja galerijskog izložbenog prostora Art Gallery GIKIL-a, a galeriju će svečano otvoriti generalni direktor GIKIL-a Guntupalli Jagannadham. „Žubor zaboravljene ljepote“ predstavit će profesor Mihad Sakić, književnik i kantautor Jasmin Mujanović Mag, i književnik Šimo Ešić.

Nostalgija - Branislav Lukić Luka

Izložba će biti otvorena 12.08.2011. godine u 12 sati.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Lijepo…

pa ovo samo kod nas u Bosni ima….

Ne valja naziv. Ova gor što leži ko da će se porodit.
Čija su ovo konjska kola ostala? Nije niko lud da ostavi u snjegu to da leži.
E umjetnika i ***

Fikro, jel to zajebancija ili si stvarno ozbiljan? Ako si ozbiljan, koji će tebi K internet? Idi ba čuvaj ovce…

PROVALA PRIMITIVIZMA !!!!!

Fikro
11. August 2011.
10:17

Ne valja naziv. Ova gor što leži ko da će se porodit.
Čija su ovo konjska kola ostala? Nije niko lud da ostavi u snjegu to da leži.
E umjetnika i ***

Moja velika podrska Luki i Goranu .

Pozdrav za Gorana generaciju i Luku kojeg nažalost ne znam ali čuo sam o njemu sve najbolje. Treba ovakvih događaja našem gradu. Sve čestitke za umjetnike! Fikro je samo jedan u nizu izgubljenih slučajeva.

puno pozdrava za izutetnog covjeka i prijatelja,Goran jejedna od legendi lukavackih naivni stvaraoca koji su godinama okupljali mnoge umjetnike i stvarali dobru sliku o lukavcu.zato me cude ovakvi komentari o kulturnim stvaraocima ili su ljudi pakosni ili ne vole postene i prave stvaraoce,zato puno pozdrava komsiji i prijatelju iz djetinstvai rane mladosti .

Pobogu ljudi, Fikro ima svoje misljenje.
Ona djeva fakat kao da se porađa. Ukočena je kao daska na WC šolji.
Konjska kola su također neubjedljiva kao slika, kao umjetnička vizija. Još je i zimski kadar, a sad je ljeto. Ne ide to. Šta nam umjetnici poručuju ovim djelima osim da im je dosadno u njihovim malim životima.

Moje čestitke Luki i Goranu. Treba ovakvih događaja Lukavcu.