fbpx

Izbor za MISS FBiH će biti održan u okviru Lukavačkog sajma LIST

2 min. za čitanje

U sklopu 18-tog Lukavačkog sajma turizma i ekologije „List“ održaće se 25-ti jubilarni izbor MISS FEDERACIJE BIH 2020

25-ti jubilarni izbor Miss Federacije BiH 2020 će se po prvi put održati 08.05.2020. godine u Centru za kulturu u Lukavcu. Cijelu manifestaciju uživo će prenositi Federalna TV u 21h. Nakon održanih kantonalnih kvalifikacionih izbora i kastinga, u finalnoj večeri će se natjecati 26 najljepših djevojaka iz Federacije BiH.     

Direkcija Miss BiH obilježava svoj Jubilej 25 godina izbora Miss BiH za Miss Svijeta, koji nosi epitet „Ljepota sa svrhom“ te promovira pozitivne vrijednosti, volonterizam, humanizam, mladost i ljepotu.

Posebnost ove godine je da se izbor Miss Federacije BiH održava u vrijeme Sajma turizma i ekologije „List“ u Lukavcu, koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Opštine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša.

Na nedavno održanom Sajmu turizma u Beogradu održana je prezentacija 18-tog Sajma turizma i ekologije „List“ Lukavac. Tom prilikom, prošlogodišnja Miss Federacije BiH Amina Smajić bila je specijalna gošća, koja je će titulu predati nasljednici na izboru Miss Federacije 8. maja u Bosanskom kulturnom centru u Lukavcu.

Sama činjenica da se 18-ti Lukavački sajam turizma i ekologije održava tradicionalno 17 godina za redom, i da se na 17-tom međunarodnom sajmu okupilo 162 izlagača iz 11 zemalja, ukazuje na to da je „List“ jedna od najznačajnijih sajamskih manifestacija iz oblasti turizma u BiH.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pobjednik se zna Mina F. MISS svijeta. Predsjednik žirija Aziz nas prosvjetitelj

Da prodisemo , pitka voda , kombajni na jezeru , putevi katastrofa a lafinas o nekim izborima mis da slucajno nije i tu lafinasova familija ili clanovi te 5-6 partije od lafinasa

Ovo je suvisno komentarisati