fbpx

Hit komedija „LUDA KUĆA“ otvara ovogodišnji festival “Ljeto u Lukavcu 2023”

1 min. za čitanje

„Ljeto u Lukavcu 2023“

Ljubitelji teatra, a posebno komedije kao veoma popularnog žanra, bit će dio ovogodišnjeg otvaranja festivala „Ljeto u Lukavcu 2023“. 

Oni će prvog dana ove zanimljive i šarolike manifestacije, uživati u terapiji smijeha kroz predstavu „Luda kuća“ sarajevske ekipe koju predvodi fenomenalna Aida Bukva.

Predstava „Luda kuća“ u izvedbi sarajevskog teatra komedije Rajvosa, i u produkciji Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo priča je o našoj  svakodnevnici  koja prati penzionera koji čeka penziju, mlade osobe koje ne vide perspektivu u BiH u nastojanju da je trajno napuste, demobilisanog borca, izbjeglicu sa svojim željama, nadanjima i strahovima.

Izvanredno ostvarenje u režiji Saše Petrovića obiluje bosanskim humorom i scenama iz svakodnevnog života običnih ljudi, kroz duhovite, lucidne i komične situacije protagonista, oslikava svu tragikomediju našeg društva i države.

Tekst potpisuje Edin Drljević, a u predstavi, uz Aidu Bukvu, igraju Armin Omerović, Edin Drljević, Senka Oruč, Mirsad Imamović i Midhat Slatina.

Predstava „Luda kuća“ na repertoaru je 3. augusta sa početkom u 20:00 sati na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac, a Grad Lukavac se potrudio da publika u ovoj teatarskoj poslastici uživa besplatno.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments