fbpx

Grupa „Lucido“ gostovala u Subotici i Paliću

1 min. za čitanje
Autor: Slađana Saulić

Pjesnički maraton u čast poeziji i proljeću održan je 21.3.2015. godine u ZOO VRTU PALIĆ. Potom je uslijedilo kazivanje poezije na OSTRVU LJUBAVI na Palićkom jezeru i predaja POETSKE ŠTAFETE telefonskim putem učesnicima Pjesničkog maratona u Povljani na Pagu u Hrvatskoj.

Poetsko druženje nastavljeno je JAHTING KLUBU na Paliću do kasno u noć. Gostovanje grupe “Lucido” u Subotici i na Paliću završeno je 22.3.2014. godine u nedjelju “Poetskim jutrenjem” na ŽENSKOM ŠTRANDU na Paliću. Majda Zukić Ribić, Branislav Lukić Luka, Alma Omeragić i Nihad Mešić gostovali su i u programu “Subotica danas” TV “Info kanal” u Subotici.

Tokom posjete Subotici članovi grupe obišli su i grob prijatelja, umjetničkog fotografa Gorana Popovića koji je također bio član grupe “Lucido”. Domaćini su gostima pokazali ljepote svog grada, a razgovarano je i o mogućim novim saradnjama i gostovanju članova “Udruženja balkanskih umjetnika” iz Subotice u Tuzli.

 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hvala na dolasku i dođite nam opet, ali ovog puta povedite decu iz OŠ Lukavca i Tuzle pa da kompletiramo druženje. P.S. Ivanina mama peče odlične makovnjače, a i kako nas je krenulo ovog proleća ima i mak da rodi.