fbpx

Gostovanje u Republici Hrvatskoj

2 min. za čitanje

kudp1

Na poziv KUD-a „Bistra“ učestvovali su u manifestaciji „Dani Bistre“koji se tradicionalno obilježavaju u junu mjesecu svake godine. Domaćini su se potrudili da puračanima prirede jedan nezaboravan vikend u Zagrebu i Bistri.

Po samom dolasku u Zagreb u pratnji domaćina posjetili su glavne znamenitosti starog grada, kao i Islamski centar u Zagrebu. Večernji koncert u Bistri održan je zajedno sa KUD-om Bistra koji je na zadnjem takmičenju u Zaprešiću pobijedio u 3 od 4 kategorije. Naši folkloraši su svojim izvanrednim nastupom opravdali povjerenje da budu sudionici ove značajne manifestacije.

Inače ova dva kulturno umjetnička društva su se prvi puta susrela na festivalu u Turskoj 2012. Godineod kada su i dogovoreni zajednički susreti i posjete.

U nedjelju prije povratka kući domaćini su organizovali posjetu dvorima Bana Jelačića i West gejtu (Westa gate) – najvećem tržnom centru u Hrvatskoj

Dogovoreno je i gostovanje Bistrana u Puračiću koje bi se trebalo dogoditi već u augustu ove godine na Festivalu folklora Puračić 2012.

kudp2

Iz KUD-a Puračić već najavljuju i nove nastupe i gostovanja:

28.06. Međunarodna smotra folklora u Doboj Istoku,

29.06. 7. Međunarodna smotra u Lukavac Mjestu

Početkom jula 8. Internacionalni festival folklora „Kolo na bosanskom ćilimu u Maglaju“

Tu su naravno i brojne aktivnosti na nastavaku implementacije EKO projekta „Probudi se- priroda ne prašta“.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments