fbpx

Gostovanje folklornog ansambla iz Edirna u Lukavcu i Puračiću

2 min. za čitanje

Domaćin gostima iz Turske su bili Općina Lukavac za delegaciju općine dok je Kulturno umjetničko društvo „Puračić“ iz Puračića ugostilo članove  folklornog ansambla, uz nesebičnu pomoć kompanije Sisecam soda Lukavac d.o.o.

U periodu od od 9-13. maja gosti iz Turske su 10.05. nastupili na otvorenju 10. Lukavačkog sajma turizma u Lukavcu, a 12.05. na Bosansko-Turskoj večeri folklora u Puračiću. Domaćini KUD „Puračić“ se potrudio da boravak gostiju bude što sadržajniji pa su uz prijem kod Načelnika općine Lukavac gospodina Dževada Mujkića i u  kompaniji  „Sisecam Soda Lukavac“ d.o.o., bili gosti na Indonežanskom ručku, a napravljeni su i izleti i posjete jezeru Modrac, Tuzli gdje su posjetili Trg slobode, Soni trg, Kapiju, Panonska jezera i spomen obilježja na Slanoj Banji. KUD „Puračić“ je 11.05. za goste i svoje članove priredio ražanj – roštilj i druženje u krugu objakta „Vila“ uz igru pjesmu i veselje.  Sve je začinjeno sa zajedničkim nastupom na Bosanko – Turskoj večeri folklora u Puračiću, na kome su nastupili i članovi GKUD „Lukavac“, a potom i nezaboravno druženje učesnika programa i članova KUD-a „Puračić“.

 

Gosti iz Turske su izrazili veliku zahvalnost domaćinima  na gostoprimstvu koje su imali tokom njihovog boravka i pozvali KUD „Puračić“ i delegaciju općine Lukavac, da posjete Edirne i  da učestvuju na Festivalu koji će se održati u septembru ove godine. Bila je ovo još jedna potvrda da su kulturne manifestacije najbolja prilika za upoznavanje, zbližavanje i stvaranje novih prijateljstava i veza. Rastanak je naravno bio najteži, a bilo je i  suza kako gostiju iz Turske, tako i domaćina iz Puračića. Ipak ostaje nada da se pono sretnu već u septembru ove godine, naravno ukoliko se ispune svi preduslovi, posebno oni finasjijske prirode.

 

 

 

 

 

 

 

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Eh ovo je prava stvar. Svaka cast KUD-u Puracic i organizatorima.

Ono o cemu smo mi mastali,vi ste ostvarili .Sve cestitke
vodjstvu ,KUD-u ,sponzorima kao i cijelom Puracicu.

Ma svaka čast Dr.Harisu Silajdžiću , što dovede Turke da kupe Fabriku sode.Da se ova privatizacija nije dogodila ,
ne bi Turske niko iz Puračića vidio .

Dilavere ti si totalna budala

Svaka čast KUD Puračić samo naprijed

Ej moj dilavere ti garant nisi mako dalje od tuzle znas li ti koliko ljudi iz puracica radi9 na istoku pa borave u dubaiju i u turskoj nije im silajdzic pomogo ni turci iz sode

Hihhih nemoj molim te da vrijedjas budale,dilaver je posebna kategorija tu su samo on i silajdzic…..