Frenkie 6.marta nastupa u Lukavcu

17. Februara 2010.
5 min. za čitanje

Promociju trećeg studijskog albuma nazvanog ˝Protuotrov˝ reper Adnan Hamidović Frenkie odlučio je započeti u Tuzli. Prva svirka je već 19. februara u klubu ˝Palma˝ u Domu mladih Tuzla. Ulaznica za koncert u Tuzli košta 5 KM.

Bega: Zadnjih dana užurbano radiš i vježbate u Domu mladih, jer ćeš na ovoj turneji nastupati sa pratećim bendom, zar ne?

Frenkie: Prvi puta premijerno taj koncert će biti sa bendom, a posebno mi je drago što sam uspio okupiti ekipu jako dobrih muzičara, i drago mi je što je prva promocija u Tuzli. Sad smo u fazi proba i malo smo knap s vremenom ali se nadam da ćemo sve stići do koncerta. Bas svira Mešak, gitaru Benko, bubanj Amir i klavijature Želja, možda tu bude i dj
.
Bega: Kako si došao na ideju da okupiš band?

Frenkie: Pa ne znam ni sam, vjeruj mi. I ranije sam nastupao sa bandom, ono kad sam radio sa Edom dok su bili Leksaurini, naravno to nije bio moj band, ali znam kako to ide sve. Poznata mi je i energija koju band nosi, i kako to zvuči uživo. Istina i muzičari su me nagovarali. Iako sam više za ovu dj varijantu razmišljao sam i sam o tome ali ujedno i bježao od toga. Svjestan sam i toga da ću radeći sa bandom dobiti nove publike, da ću imati više poziva na one festivale gdje u varijanti Dj i Mc nikada nebi došao, pogotovo kod nas. Jer ovde su ljudi i dalje skeptični, staromodni i kada te vide bez pratećeg banda, njima je to i dalje pjevanje na playback. Ali danas imate u hip hop-u toliko MC-a koji nastupaju sa bandom, to je super, nemam ništa protiv tih varijanti.

Bega: Kako idu pripreme kod tebe?

Frenkie: Jao sad vidim kolika je to odgovornost, jer moraš to sve dogovoriti, organizirati, povezati, odraditi probe. Nadam se da će biti dobro, da ćemo dobro zvučati, jer to je važno i za publiku a meni se stvarno sviđa. Većinu pjesama smo skinuli što kažu, i zvuče puno energičnije, naravno to su sve živi instrumenti. Pjesme nismo mijenjali skoro pa nikako jer smo se držali tačno onoga što je na cd-u.

Bega: Većina tvojih kolega radije nastupaju sa dj-ima, kako zbog praktičnih razloga tako i finansijskih?

Frenkie: Tačno, lakše je raditi sa dj-ima. Sjedneš u auto i odradiš turneju, nas par, a ovako poteškoća više, a para manje. Ma izgleda da je to samo došlo od sebe kako kažu. Lično sam se uozbiljio i želim da probam pa da vidimo kako će ići. Imaš više obaveza, aktivnosti, ma svega. Ali sam se odlučio da probam i neka bude kako bude. Uvijek ostaje varijanta sa dj-ima. A to će zavisiti i od organizatora, da li žele sa bandom ili da dj-ima, ili nikako.

Bega: Prije nastupa atmosferu će zagrijavati tvoj dugogodišnji prijatelj iz Zagreba?

Frenkie: Da, imam i gosta na ovom koncertu, a to je Dj Oli Do Boli, stari prijatelj koji mi je čak i na turnejama znao valjat. Sreli smo se u Zagrebu i tako sam mu pričao da ide promocija. Istog momenta se ponudio da dođe vrtiti muziku. Naravno, pristao sam. Znajući njega siguran sam da će biti odličan set, a tu je i ekipa Fm Jam, te Bagga sound koji će vrtiti i poslije koncerta. Cijela noć hip to the hop, a!

Bega: Pored Tuzle bit će još koncerata u sklopu ove turneje.

Frenkie: Nakon koncerta u Tuzli, nastupamo 6.marta u Lukavcu, a potom i u sarajevskom kinu ˝Bosna˝ 13.marta. Sedam dana kasnije priliku da se druže sa nama imat će i Mostarci, jer će koncert biti održan i u Omladinskom centru Abrašević u Mostaru.

Razgovarao: Nedim Begić

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
8 komentara
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

da li je poznato gdje ce biti tačno koncert održan

Soda Klub sigurno jer i nemamo nekih mjesta gdje bi se mogli odrzavat nastupi.

Da Vam Tuxy neshto veli:

“06.3 Lukavac, Soda klub”

Sa njegovog profila na FB-u 😉

“Ja sam nocna smjena, FM Jam-a” 🙂

yea yea

Soda klub je zakon. Odlican prostor za svirke.

Soda klub je najs. Ali FRENKI uvijek ima tako napet glas kao da kenja kafeni mlinac!

Bilo je pucnjave poslije koncerta. Jel moze Sodalive da ispita o cemu se radi?
Jel ima povrijedjenih? Gdje je policija? Zasto se dozvoljava svakoj stoki da nosi oruzje? I to onima koji su od ranije poznati kao prekrsitelji zakona.