Fotokonkurs: Drugo mjesto za Branislava Lukića iz Lukavca

2 min. za čitanje

Drugo mjesto osvojio je Branislav Lukić Luka iz Lukavca, a treća nagrada otišla je u ruke Tuzlaku Mladenu Hamoviću. Tako je odlučio Stručni žiri na izložbi fotografija koje je otvorena večeras u Domu mladih u organizaciji Omladinskog pokreta Revolt iz Tuzle, koji je nagrađenima uručio i skromne novčane nagrade.

1908963_514460405329375_1790314330_o

– Cilj konkursa bio je podstaći mlade fotografe da svojim radovima prikažu kako vide Bosnu i Hercegovinu kroz prizmu ljudskih prava, aktuelnih političkih i socijalnih dešavanja. Na ovoj izložbi posjetioci su mogli vidjeti ukupno 54 fotografije koje su pristigle na konkurs, kazala je Nina Zupan, predsjednica Omladinskog pokreta Revolt.

Prvonagrađeni Tarik Dahić fotografisanjem se bavi tri godine i ovo je njegova prva osvojena nagrada.

– Fotografijom se počeo baviti prije tri godina te se od tada razvijam u tom smjeru. Svoje slobodno vrijeme koristim fotografirajući i istražujući medij, pratim radove poznatih i manje poznatih fotografa te se educiram uglavnom posjećivanjem izložbi ili putem foto-knjiga i monografija. Na ovaj konkurs sam poslao ukupno pet radova i sretan sam što je žiri odabrao upravo jednu od mojih fotografija za najbolju. Nagrada je svakako veliki podstrek za dalji rad – kazao je Dahić za Tuzlarije.

Fotografija Branislava Lukića Luke
Fotografija Branislava Lukića Luke

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati svakim danom do 1. marta ove godine u Domu mladih Tuzla.

Podijeli ovaj članak
1 komentar