fbpx

[FOTO] KUD „Puračić“ učestvovao na 19. Berbenom festival u Mađarskoj

2 min. za čitanje

IMG_3091 Bila je to prilika da se harkanjskoj publici i brojnim turistima prezentuje naša kulturna baština. Među 22 učesnika Festivala KUD „Puračić“ je kao jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine  svojim nastupima  izazvao veliko interesovanje publike i organizatora.

IMG_3029

Također, treba napomenuti da su organizatori našim folkloristima omogućili cjelodnevno korištenje svim banjskih kapaciteta Termallnih bazena u Harkanju, 8 bazena, jacuzzy, saune i wellness centar, ali i obećanje da na narednom jubilarnom 20. Berbenom festivalu 3 dana budu gosti u Harkanju.

IMG_3113

U Harkanju su se sreli i sa članovima plivačkog kluba „Galeb“ iz Lukavca koji su učestovali na plivačkom mitingu.

IMG_3172

Iz KUD-a Puračić kažu da je ovo bila  lijepa prilika da se članovi KUD-a nagrade za brojne aktivnosti i nastupe koje je ovo kulturno umjetničko društvo imalo tokom proljetnog i ljetnog perioda, ali i punjenje baterija za nastavak kulturnih i ekoloških aktivnosti planiranih u jesenjem dijelu. Rukovodstvo i članovi se zahvaljuju gospodinu Pavi Maticanaczu, menadžmentu Termalnih banja u Harkanju, organizatorima Festivala,  agenciji Elke-tours i Radio televiziji Lukavac na pomoći i podršci ovog gostovanja.

IMG_3080

Kulturnjaci iz Puračića nastavljaju svoje planske aktivnosti i aktivnosti na implementaciji projekta „Probudi se – priroda ne prašta“, a već u oktobru mjesecu u Puračić u goste dolaze predstavnici Bošnjačke nacionalne zajednice grada Siska i sisačko-maslovačke županije gdje će na otvorenju 152. Puračkog vašara prirediti zajednički kulturno zabavni program i druženje.

 (SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka čast! Vi ste naš ponos! 🙂

KUD-u Puračić ,predvođen predsjednikom Hazimom Osmanovićem ređa uspiješne internacionalne nastupe kao na tekućoj traci.

Postojbina čardaša i opojnog “Tokaji”vina ostala je opčinjena
bosanskim folklorom i bravurama lukavačkih galebova .

Harkanj ,koji je prije rata bio omiljena destinacija puračkih
meraklija,nije slučajno obećao puračkim ambasadorima kulture novo trodnevno gostovanje .

Promućurni turistički i kulturalni poslenici ove poznate destinacije,su prepoznali kvalitet koji će obogatiti paletu atraktivnih ponuda koje turistički nomadi imaju na raspolaganju u ovoj metropoli zdravlja i uživanja.

aaaaaa ja jakog li ambijenta za nastup “na otvorenom bazenu” u Madjarskoj, kako smo ponosni na vas….

nn, jel to kod nas bolji ambijent? Barem im bina nije nasred ulice, na tzv. “trgu Bremena”! Mene bi bilo stid nekome pokazati trg koji, kada se održava neka “kulturna” manifestacijaje, bude ograđen žutom trakom (kojom se obilježava i mjesto zločina. Sramota! Mislim da smo mi bosanci na samom vrhu ljestvice u kategoriji “primitivizam”. I šta su tuzlaci bolji od ovih iz Harkanja? Za šta oni koriste svoje “bazene”?!