fbpx

Divanhana: Zmajevi u spotu za pjesmu “Zvijezda tjera mjeseca” [VIDEO]

2 min. za čitanje

Ideja projekta jeste promocija nedavnog historijskog sportskog uspjeha Nogometne/Fudbalske reprezentacije BiH, jednako kao i afirmisanja kulturne baštine naše zemlje. Još u mjesecu januaru 2014. godine Divanhana ostvaruje saradnju sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH, te pokreću inicijativu da u svrhu realizacije navedenog projekta, svim simpatizerima „Zmajeva“ i ljubiteljima tradicionalne muzike BiH poklone jednu od najpoznatijih sevdalinki „Zvijezda tjera mjeseca“, te za pomenutu snime i video.

divanhana1

Video ilustrira ljubav i podršku navijača, koji su u proteklih 20 godina fanatično bodrili reprezentaciju sa raznih krajeva BiH i svijeta, te efikasnost i elegantnost plasmana iste na svjetsko prvenstvo u Brazilu. U spotu se, pored članova benda Divanhana, pojavljuju i kapiten „Zmajeva“ Emir Spahić te mladi fudbaleri Ognjen Vranješ i Muhamed Bešić. Interesantno je izdvojiti da je u realizaciji spota učestvovalo preko 500 statista, te su kadrovi snimani na više od 20 lokacija grada Sarajeva. Spot je realizovala produkcijska kuća Gotiva na čelu sa Murisom Beglerovićem.

Svoje note u sevdalinku „Zvijezda tjera mjeseca“ su uz Divanhanu upisali i jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih gitarista Emir Hot, koji godinama živi i radi u Londonu, te virtuozni makedonski majstor trube Džambo Agušev sa svojim orkestrom. Pjesma je snimana u „LongPlay“ studiju u Sarajevu a produkciju potpisuju Borjan Milošević i Neven Tunjić.

Pjesmu od ovog trenutka možete preuzeti besplatnim downloadom na službenoj stranici benda www.divanhana.ba

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments