fbpx

Divanhana najavljuje koncert u Tuzli u okviru turneje „Zukva 2016“

2 min. za čitanje

12165350_10208026379594052_406712780_o

Nakon novembarskog objavljivanja novog studijskog albuma „Zukva“ za regionalno tržište, te potpisivanja ugovora sa britanskom izdavačkom kućom ARC Music, bosanskohercegovački bend Divanhana najavljuje  BH koncertnu turneju.

„U okviru dvogodišnje minule turneje „Bilješke iz Šestice“ koja je trajala tokom 2013. / 14. godine, uspjeli smo realizovati koncerte  čak u 38 gradova Bosne  i Hercegovine, od najvećih do onih malih , pomalo zaboravljenih gradića. Iznimno smo ponosni na tu turneju, koja nas je neraskidivo vezala za publiku i koncertne podijume širom naše zemlje. Ideja je bila da, u vlastitoj organizaciji, pokušamo zaviriti u svaki kutak gdje postoje barem minimalni uslovi za održavanje koncertne aktivnosti, te na taj način, barem na tren, publici vratimo kulturni sadržaj i udahnemo život u kulturne institucije koje se suočavaju sa izuzetno teškom ekonomskom situacijom. 

Sada, nakon duže pauze, vraćamo se našoj publici i nastavljamo tamo gdje smo stali. Iza nas je intenzivan radni period tokom kojeg smo temeljito isplanirali svaki detalj turneje i pažljivo pripremali repertoar.  U punom zamahu energije, volje, ljubavi i kreativnosti počinjemo promociju novog albuma i iznimno se radujemo svakoj noti koju smo protekle godine sakupljali, inspirisani tradicijama svih naših naroda, te „kalemili“ na naše stablo zukve njihovu bisernu unikatnost, iz koje je iznjedrio repertoar koji ćemo svim ljubiteljima našeg rada od srca pokloniti“,  izjavio je pijanista benda Neven Tunjić..

Divanhana će u okviru koncertne sezone u Bosni i Hercegovini posjetiti Tuzlu 18. marta 2016. godine. Koncert će se održati u koncertnoj dvorani Bosankog kulturnog centra sa početkom u 20 sati.

Ulaznice za koncert su već dostupne u prodaji u marketing službi BKC-a i na korzu kod „Seje i Vilija“. Sve dodatne informacije i rezervacije možete izvšiti na broj telefona: 035 311 070

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments