fbpx

Dado Topić večeras u Lukavcu

1 min. za čitanje

Rođendan Grada Lukavac bit će obilježen fantastičnim koncertom rock pjevača, gitariste i kompozitora, Dade Topića, koji, zajedno sa Paranoid bandom, Lukavčanima donosi pregršt hitova koji su obilježili prethodne decenije na muzičkoj sceni regiona.

Koncert koji Grad Lukavac poklanja svim posjetiteljima bit će održan u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Lukavac, 18. septembra u 20:00 sati.

Dado Topić muzikom se počinje baviti u srednjoj školi kao član sastava “Đavolji eliksiri”. Kasnije postaje član „Korni grupe“ ali popularnost stiče sa zagrebačkim sastavom „Time“,  kojeg osniva zajedno s Vladimirom Mihaljekom. Nakon raspada grupe „Time“ počinje sa svojom samostalnom karijerom koja traje sve do danas.

„Da  li znaš da te volim“, „Makedonija“, „Princeza“ samo su neki od hitova koji su obilježili bogatu šezdesetogodišnju karijeru, kroz koju je Topić napisao više od 100 pjesama.

Dado Topić prepoznatljiv je po postojanom rokerskom imidžu, raskošnom baritonu, kao i odličnoj vokalnoj i fizičkoj formi, što svakako garantuje dinamičan, nesvakidašnji koncert pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice Grada Lukavac.

Organizator koncerta je Centar za kulturu Lukavac, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.   

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments