fbpx

Crna komedija „TRI DANA“ stiže u Lukavac

2 min. za čitanje

Niz teatarskih izvedbi, kao dio ovogodišnjeg programa koji Centar za kulturu Lukavac priprema za svoju publiku, počinje komedijom „Tri dana“, po tekstu Romana Sikore.  

Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac, u utorak, 21. februara 2023. godine sa početkom u 19 sati i 30 minuta.

Glavni lik i narator istovremeno, Gospodin B. je veliki poklonik kapitalizma. Toliko je gorljiv da, i kad izgubi sve, vlasništvo i bankarsku karijeru i završi kao beskućnik ispod mosta, drži drugim beskućnicima seminare o osnovnim stubovima kapitalizma.

Gospodin B. kroz sve svoje nedaće zadržava smiješnu i simpatičnu, u određenoj mjeri inspirirajuću dozu optimizma, kakvu može imati samo čovjek koji je nekada imao sve i osjetio lijepu stranu života.

Lik nam, već u uvodu, kaže da je mrtav, a u nastavku pratimo rekapitualaciju njegovog „uspješnog” života.

Autor dramskog teksta „Tri dana“, Roman Sikora, sam je tekst žanrovski determinirao kao crnu komediju, ali je proces postizanja komičkog efekta veoma složen, a humor je često korišten kako bi se sam lik, ali i publika, „odmakli“ od, u suštini, teške, realne i tragične sudbine glavnog lika.

Cijela predstava prepuna je komičnih elemenata i potencijalno ogromne igrivosti i teatralnosti. Prava dramska poslastica, s kakvom se, nažalost, ne susrećemo tako često.

U predstavi, koju režira Tanja Miletić – Oručević, igraju sjajni Nusmir Muharemović, Snežana Vidović, Zlatan Školjić, Siniša Vidović i Adem Smailhodžić.

Svi zainteresovani svoje ulaznice mogu kupiti u Službi za administraciju i marketing Centra za kulturu Lukavac svakoga dana od 07:00 do 17:00 sati, a sve dodatne informacije dostupne su pozivom na broj 035/554 – 440 ili putem Facebook stranice Centar za kulturu Lukavac.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments