fbpx

Četvrtog festivalskog dana stiže predstava „Priča o zločestim miševima“

2 min. za čitanje

Nakon tri dana puna interakcije, zabave i edukacije za našu najmlađu publiku, četvrtog dana Festivala pozorišta za djecu u Lukavac stiže predstava „Priča o zločestim miševima“. Ovo zanimljivo teatarsko ostvarenje igra se u četvrtak, 7. decembra sa početkom u 18:00 sati, a cijena ulaznice iznosi 5 KM.

Predstava je nastala u okviru predmeta „Primijenjeno pozorište i drama“ Srednje savremeno-umjetničke škole Tuzla, kroz koji su učenici smjera „Izvedbeni animator dramske umjetnosti i edukacije“ zajedno sa profesorima istraživali metode i vještine interaktivnog vođenja edukativno-umjetničkih procesa za djecu.

Sadržaj predstave ukazuje na snagu prijateljstva, ljubavi i mogućnosti da oprostimo onima koji se iskreno pokaju za loše postupke. Kroz aktivne interakcije sa najmlađom publikom, dijelovi predstave se kreiraju na osnovu prijedloga i glasova djece u publici.

Draga djeco i roditelji, dobrodošli da, snagom argumenata, otkrijemo ko je odgovoran za uništenu „Kuću od lutaka“ i što je još važnije, da saznamo šta je sve potrebno da ponovo izgradimo sve što je pokvareno.

Partner u produkciji predstave je Pozorište mladih Tuzle a u predstavi igraju: Tatjana Aćimović, Daina Anić, Reina Anić, Adi Atlić, Alema Avdibašić, Asja Bratovčić, Nedžma Hasanhodžić, Lejla Lamija Mešanović, Sara Miščević, Iris Stuhli, Ermin Suljkić, Karla Šimić i Emma Vantić. Režiju za predstavu potpisuje profesorica Amila Beširović, master dramski i audiovizuelni umjetnik u polju primijenjenog pozorišta.

Pokrovitelji Festivala ove godine su Turistička zajednica Grada Lukavac, Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments