Brain Forest Rytual otvara festival Vračar Rocks u Srbiji

2 552

Festival “Vračar Rocks! ima za cilj podsticanje mladih da se bave muzikom, njihovo umrežavanje i medjusobnu saradnju bendova kao i popularizaciju domaće rock scene.

VRACARROCKS11012013U okviru Centra za kulturu Božidarac nalazi se koncertna sala koja je nedavno renovirana – namjera ovog Centra jeste da vrati nekada popularnom Božidarcu stari značaj, iz doba kada su mnoge od najvećih domaćih grupa na tom mjestu održale svoje prve nastupe. Kako se u saoštenju navodi, novi kreativni centar će omogućiti svim bendovima da se dobro osjećaju i ponude najbolje od svoje muzike.

Mladi bendovi, zajedno sa afirmisanim izvođačima, sve teže dolaze do prostora za koncerte, dok je prisustvo bendova u medijima i slika o njima potpuno marginalizovana, pa je tako Centar došao do ideje da ponudi prostor koji bi bio tehnički, idejno i medijski fukcionalan za festival koji bi za cilj imao oživljavanje muzičke scene i koji je opremljen tako da bendovi mogu da na najbolji način predstave svoju muziku uživo.

Tokom svake festivalske večeri nastupiće po nekoliko bendova koji predstavljaju različite muzičke žanrove a koji ipak imaju nešto zajedničko, i tako će svaki bend pružiti priliku svojoj publici da se upozna sa radom drugih bendova na čijim nastupima verovatno pre toga nisu bili.

Festival Vračar Rocks! počinje u petak 11. februara u velikoj sali Centra za kulturu Božidrac (Radoslava Grujića 3) a otvorit će ga Brain Forest Rytual zajedno sa grupama Dža ili Bu i Mirko Luković & Haskii

Festival VRAČAR ROCKS! održava se svakog januarskog petka u Centru za kulturu Božidarac.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ostali

Dobru svirku vam zelim,BFR !!!!

Sandra

Go GO BFR 🙂

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x