fbpx

ART centar: U toku prijave na radionice u 4 kategorije

2 min. za čitanje

Art centar Lukavac obavještava da je u toku prijava djece na likovne radionice, časove crtanja, slikanja i craft-a i to u 4 kategorije:

1.MLAĐI ŠKOLSKI UZRAST, 8-11 GODINA

Mašta je važnija od znanja.(Albert Ajnštajn) Ovaj uzrast zna da se igra, imaginacije su snažne, ideje se nesputano rađaju. Radionice su koncipirane kao kreativna igra ideja i otkrića u sadejstvu sa likovnim tehnikama, materijalima i vještinama realizacije.

2.STARIJI ŠKOLSKI UZRAST, 12-15 GODINA U ovom uzrastu važna je stalna stvaralačka aktivnost koja produbljuje misaone procese, stimuliše inovacije, povezuje kreativne sadržaje sa svakodnevnim životom, postavlja pitanja i razvija kritičke stavove. Kreativnost nam pomaže da iskažemo svoju autentičnost, odstranjuje šablone i stereotipe, pokreće nas kritikom i samokritikom na usavršavanje – stvara od nas odgovorne osobe koje realizuju svoje zamisli, suočavaju se sa greškama i prevazilaze ih upornošću i koncentracijom.

3.SREDNJOŠKOLCI I MLADI Svako dijete je umjetnik. Problem je kako ostati umjetnik kada odrastete.(Pablo Pikaso) Program rada za ovu uzrasnu grupu organizovan je kroz aktivnosti koje bi nadgradile postojeći kreativni potencijal potpunijim i ozbiljnijim vladanjem likovnim tehnikama i sredstvima za rad.  Polaznicima se omogućava samostalnost u izboru tema i motiva, prate se individualne osobenosti, senzibilitet, potencijal, korekture se obavljaju dijalogom koji stimuliše perpecipciju i razmišljanje.

4.RADIONICE ZA NAJMLADJE Nauči me da uradim sam.(Marija Montesori) Rad se odvija u manjim grupama, mjesečno je programski formiran od časova crtanja, slikanja, vajanja, radionica recikliranja i preoblikovanja predmeta, učenja novih likovnih tehnika, upoznavanja novih materijala i craft projekata, te povezivanja likovnog izražavanja i sadržaja iz književnosti, mitologije, nauke, biografija umetnika…

Voditeljica likovnog odgoja je Indira Jaranović a informacije i prijave se vrše na broj telefona 061333946. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime djeteta i uzrast.

Radionice će trajati od septembra do decembra 2023.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments