fbpx

8. lukavački književni konkurs za mlade

1 min. za čitanje

Javna biblioteka Lukavac raspisala je 8. lukavački književni konkurs za mlade i to u tri kategorije, za osnovce, sreenjoškolce  i za studente i druge mlade stvaraoce sa prostora lukavačke općine.

Osnovci mogu slati prozne radove na temu “Odrastam trčeći prema suncu” i poetske radove “Osmjeh je ključ za vrata od sreće”. Za srednjoškolce, studente i druge mlade stavraoce prozna tema je “Kako je lijepo praštati i voljeti”, dok je poetska tema “Katkad sanjam u tišini”.

Jedan autor može učestvovati samo sa po jednim radom za oblast proze i poezije. Radovi se šalju pod šifrom putem pošte na adresu
JU Biblioteka Lukavac, Titova 7 75 300 Lukavc ili lično dostavljaju u biblioteku (odjeljenje za izdavanje).

Radovi autora koji su uz rad naveli imena neće biti razmatrani.

Podaci o autoru prilažu se uz rad u posebno zatvorenoj koverti. Na koverti u kojoj se šalje rad obavezno staviti naznaku “Za osmi lukavački književni konkurs za mlade” i naznačiti oblast i kategoriju učesnika.

Radovi se dostavljaju d 25. novembra, a objavljivanje rezultata  i dodjela nagrada obavit će se 17. decembra. Za po tri najuspješnija poetska i prozna rada iz sve tri kategorije predviđene su nagrade od 50 do 100 maraka.

(SodaLive.ba/RTVLukavac)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments