fbpx

35 izvođača na Festivalu u Puračiću

2 min. za čitanje

U prvoj večeri festivala, održanoj 7. aprila, izvođači su se takmičili u konkurenciji narodne muzike kada je nastupilo 16 takmičara, a najušpjesniji su bili: Aldin Čergić iz Banovića, Amela Junuzović iz Lukavca i Eldin Mingić iz Puračića.

Specijalnu pohvalu stručnog žirija dobio je Semiz Vilić iz Puračića. Sve izvođače u konkurenciji narodnih pjesama pratio je orkestar “Purča Bosanski” pod upravom Murisa Salkića.

Uz sudjelovanje 19 izvođača(vokalni solisti i grupe) održano je druga festivalska večer u konkurenciji zabavne muzike u kojoj su najuspješniji bili: Nedim Zukić iz Srebrenika, Aleksandar Popović iz Lukavca i Belma Sakić iz Puračića.

Specijalna pohvala žirija pripala je Damiru Hodžiću iz Devetaka. Zapažen nastup imao je i mladi lukavački kantautor Emir Ćosićkić.

Svim izvođačima u konkurenciji narodne i zabavne muzike za osvojeno 1-3 mjesto pripale su novčane nagrade u iznosu od 300, 200 i 100 KM.

Organizator festivala bilo je je UG NVO “Purča Bosanski” Puračić. Festival su finansijski pomogli Općina Lukavac, MZ Puračić, JP “Rad” Lukavac i Sindikalna organizacija “GIKIL” Lukavac.

Sve takmičare u obje festivalske večeri ocjenjivao je žiri u sastavu: Suada Džibrić, Ferid-Fredi Nuhić i Mehmed Djedović.

Ovim putem UG NVO “Purča Bosanski” Puračić se iskreno zahvaljuje svim subjektima koji su dali podršku kako bi ova, jedna od najstarijih kulturnih manifestacija u BiH, bila uspješno ostvarena.

Dobra se djela pamte, a Puračićki festival u svakom pogledu je djelo koje zaslužuje veći respekt, kako zbog svoje tradicije tako i zbog budućnosti kulturnih programa u Puračiću, Lukavcu i diljem BiH.

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments