Komunalno preduzeće objavilo imena najvećih dužnika za komunalije

1 min. za čitanje

racuni_499538S1

Tokom dva ljetnja mjeseca komercijalni računi preduzeća bili su blokirani zbog duga koje „Rad“ ima po osnovu doprinosa i poreza, od kojih je većinu aktuelni menadžment naslijedio iz prethodnog perioda. Mnogi dugovi su sanirani, ali je Porezna uprava FBiH račune blokirala zbog duga koji je četiri puta manji od spomenutih potraživanja. Tu su blokadu osjetili uposlenici koji nisu primali plate, ali ne i građani među kojima i već spomenute neplatiše. Njima su zahvaljujući naporima ovog kolektiva sve usluge pružane na vrijeme i bez umanjenja kvalitete.

Dok oni koji nisu spojeni na sistem gradskog grijanja investiraju u nabavku uglja i drva, vlasnici stanova i prostora samo očekuju trenutak kada će njihovi radijatori postati topli. No ukoliko ne investiraju u račune iz prethodnih sezona oni će ostati hladni. Početak naredne grejne sezone je upitan i ona neće početi na vrijeme ukoliko se ne plate dugovanja iz prethodnih.

Iz tog razloga,  JKP “Rad” Lukavac na svojoj web stranici je objavilo imena fizičkih lica koja za komunalije duguju više od 300KM.

Napominjemo da će sutra (16.9.) na 4. sjednici OV Lukavac pod tačkom 7 biti razmatran Program mjera revitalizacije JP „Rad“ Lukavac.

PREUZMI SPISAK DUŽNIKA (Eksterni link)

Podijeli ovaj članak