fbpx

Jasmin iz Lukavca napravio sniježnu džamiju

1 min. za čitanje

Jasmin Pištoljeić iz Lukavca iskoristio je snijeg koji je prekrio našu zemlju za jedan vrlo dosjetljiv podvig. Naime, kada svi prave Snješka Bijelića, Jasmin se odlučio napraviti pravo remek djelo, džamiju od snijega.

Sigurno jedinstven slučaj nije mogao proći nezapaženo. Za pravljenje sniježne džamije bilo mu je portebno tri sata. Džamija je visine dva metra, a dužine i širine oko 1.5 metar.

– Nije mi bilo teško napraviti, osim munare koja je zahtijevala malo više strpljenja i vremena. Nema nijednog ugrađenog čvrstog predmeta u ovaj objekat. Motivaciju za ovo sam pronašao iz ljubavi prema džamiji i što sam želio biti jedinstven po nečemu, a volim i arhtekturu – kazao je Jasmin.

Jasmin je 20-godišnjak iz Lukavca, koji je student prve godine Građevisnkog fakulteta u Tuzli, a nada se da će jednog dana neko njegovo idejno arhitektonsko čudo biti izgrađeno i biti prepoznatljivo u našj državi.

(Avaz/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dobar ste sajt i redovno vas pratim, ali objavljivanjem ovakvih gluposti rušite svoj ugled.

Svaka cast!

jedinstvena prilika za posao sad ce on u dom zdravlja ili mozda u sodu a ako nista od ovoga holz mu je sigurno sirom otvoren

arhitektonsko čudo ?!

Jasmine imamo ozbiljne namjere sa tobom – Stranka te prati , lično sam dobar sa predsjednikom -nastavi tako .

@ Dilaver…Zbog tvojih komentara više ne čitam Soda Live

e moj dilavere ti da mozes pomoci pomogao bi nama koji smo ti tri puta blizi od jasmina cccc

Jes vala ČUDO nevidjeno! A diloover da može pomogo bi i sebi al nikako da dodje do sebe … liči mi na onog rahmetli glumca Ž.Marota koji glumi partijskog uhljupa u Lud, Zbunjen, Normalan …

Pa ne smije čovjek ni da se našali,oponenti odmah udaraju .Šaćira je začudo inteligentnija od Bik-a pa je prepoznala moj citat Merlota .
Pracka – strpljenja , vjetar puše u naša jedra .

Ma Dilavere, Bik je nervozan iz sebi nekih poznatih razloga…sega je vazda dobrodosla u sve segmente naseg zivota pa i ovdje….a sto se tice Jasmina…dobro se snasao,jednog dana biti ce nesto od njega,vidi se da je marljiv cim sa 20 godina u bulji jos uvijek se igra u snijegu 🙂