fbpx

Izvršeni pretresi na više lokacija u TK: Pronađen puškomitraljez

2 min. za čitanje

Iz Uprave policije MUP TK je saopćeno kako je proteklih dana izvršeno pretresanje na više lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u okviru redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije, tokom 23. i 24. oktobra, a postupajući po naredbama nadležnih sudova i pod nadzorom tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, izvršili pretresanje i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Živinice, Kladanj, Lukavac, Gračanica i Banovići).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: puškomitraljez m 53 kalibra 7,9 mm sa pripadajućim redenikom i 135 komada municije, 4 pakovanja različite veličine sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga, 1 tzv. „joint“ sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica, navodi MUP TK-a.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments