fbpx

Izložbom fgotografija obilježeno 130 godina postojanja škole u Puračiću

1 min. za čitanje

Obrazovnu ustanovu, koja je ujedno i najstarija i iz koje su do sada izašle brojne generacije te veliki intelektualci, na ovaj način kroz prožimanje historijskih činjenica vezanih upravo za nju, kroz splet historije nastanka, te dosadašnje egzistencije i funkcionisanja u mjesnoj zajednici, označio se njen dan i sve što se od postojanja iste dešavalo i unaprijedilo.

Fotografije i dokumenti koji su postavljeni u hodniku ove škole, mamile su pažnju čak i najmlađih. U toku pauze radoznalo su razgledali to isto, i proučavali o čemu se uistinu radi. Način da se vidi nešto lijepo, a ujedno i poučno o zavičaju u kome boraviš i školi u kojoj se obrazuješ je upravo ovaj. Dublje prožimanje kroz historiju prije koračanja u 1900 godinu i kombinacijom fotografije i pisane riječi se moglo vidjeti u ovoj ustanovi.

Ni nastavnici koji i danas podučavaju mlade generacije, nisu krili svoje oduševljenje za organizovanje ove izložbe. Znatiželjno proučavajući fotografije i dokumente stare 100 godina, osjetili su nostalgiju za vremenom kada su i sami bili učenici ove škole.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments