fbpx

ISO standardi lijek za recesiju

3 min. za čitanje

“Svaka firma koja ga pravilno primijeni bolje, lakše i jednostavnije upravlja svojim poslovnim procesima, vodi brigu o kupcu, vodi brigu o svojim troškovima, definiše odgovornosti i ovlaštenja, bolje i dalje vidi i čuje”, kaže Nermin Alić, direktor TQM – Instituta za kvalitet, standardizaciju i ekologiju, naglašavajući kako u konkurentskoj utakmici zauzimaju sami vrh tabele, imamo značajno učešće na tržištu BiH, a konkurentska utakmica nam poboljšava kondiciju i čini nas boljim i jačim timom.

Razlog dobrog poslovaja ove kompanije ogledaju se i u principima poslovanja, a to su: kupci, briga o kupcima, ispunjenje zadovoljstva kupaca i korisnika usluga, uposlenici, briga o uposlenicima, edukacija, uspostava integrisanog sistema upravljanja kvalitetom, okolišem, zdravljem i sigurnosti na radu.

“Relativno smo mlada organizacija osnovana 2007.godine kao odgovor na želje i potrebe mnogih kompanija, poslovnih ljudi i pojedinaca za stručnim, kvalitetnim, provjerenim i sistemskim razvojem upravljačkih sistema. Trenutno radimo na projektima razvoja i implementacije sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008 u nekoliko firmi u BiH i Srbiji”, pojašnjava Alić.

TQM kako kaže Alić vrši pripreme za provođenje edukacije kod njihovih klijenata iz oblasti zaštite okoliša i zdravlja i sigurnosti na radu, te CE označavanja proizvoda – pasoša za proizvode.

“Insitut TQM se bavi razvojem i implementacijom sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001, okolinom ISO 14001, zdravljem i bezbjednosti na radu OHSAS 18001, kvalitetom u laboratoriji ISO 17020/17025, CE označavanjem proizvoda, zdrava hrana HACCP, edukacijom auditora za kompetentnost za auditiranje upravljačkih sistema prema ISO 19011 standardu”, ističe on.

TQM edukacija pokriva sve vrste auditiranja i sve vrste upravljačkih sistema počevši od QMS, preko EMS, OHSAS, HACCP, CE označavanja i akreditovanih laboratorija 17020/17025, cjelovitim menadžmentom u pružanju usluga u djelatnosti zaštite na radu i zaštite od požara, pružanju usluga u djelatnosti ekološkog inženjerstva i zaštite okoline (Izrada dokumenata zaštite okoliša – programi, planovi zaštite okoliša, mjerenje emisija zagađujućih materija u zrak, mjerenje buke, izrada planova upravljanja otpadom i slično).

“Naši skori planovi su investiranje u opremu za mjerenje emisije zagađujućih materija u zrak te jačanju svijesti kod pravnih i fizičkih lica o značaju očuvanja i zaštite okoliša”, ponosno najavljuju iz TQM-a.

Više informacija o TQM d.o.o. Lukavac možete naći na web adresi www.tqm.ba

(Sponzorisan članak)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments