I u Lukavcu će se provesti probni popis stanovništva

0 591

Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH bit će obavljen od 15. do 29. oktobra, a provodi se u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

U Federaciji Bosne i Hercegovine probni popis će se vršiti na teritoriji 19 općina, odnosno 33 popisna kruga.

Probni popis će se provesti u Bihaću, Cazinu, Orašju, Tuzli, Lukavcu, Zenici, Kaknju, Goraždu, Travniku, Mostaru, Neumu, Širokom Brijegu, Livnu, a na području Sarajeva u općinama Centar, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad i Ilijaš.

Predstojeći probni popis predstavlja simulaciju popisa stanovništva na jednom broju popisnih krugova, odabranih uzorkom, radi provjere pripremljenih metodoloških, organizacijskih i informatičkih rješenja u prikupljanju i obradi popisnih podataka da bi se pravovremeno i na prikladan način pripremila provedba i otklonili eventualni nedostaci i krenulo u završnu fazu priprema popisa stanovništva naredne godine.

Kako navode iz Federalnog zavoda za statistiku podaci prikupljeni u probnom popisu stanovništva koristit će se isključivo u statističke svrhe i smatraju se povjerljivim.

Građani se mole za punu suradnju u realiziranju ove izuzetno važne statističke aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu.

 

(SodaLIVE.ba/Avaz)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x